Τελετή για την αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά στις 13/10 στην Κηφισιά
Πολιτισμός

Τελετή για την αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά στις 13/10 στην Κηφισιά

Διεσώθη ένα ιστορικό μνημείο του Δήμο Κηφισιάς. Ο λόγος για την οικία του μακεδονομάχου Παύλου Μελά, από όπου ξεκίνησε το 1904 ο ήρωας για τον Μακεδονικό Αγώνα, όπως αναφέρει η διοίκηση.

Ειδικότερα, ο Δήμος ενημερώνει ότι αύριο, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της τελετής αποκατάστασης της οικίας του Π. Μελά, επί της λεωφόρου Τατοΐου 50, στην Κηφισιά, η οποία και θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα www.mod.mil.gr, το διαδικτυακό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. και το κανάλι της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη».

Η ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων και σύμφωνα με τα μέτρα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος συγχαίρουν και ευχαριστούν ξανά, για τη διάσωση κι αναστήλωση  του σπουδαιότερου ιστορικού μνημείου του Δήμου μας, την κ. Ιωαννίδου για τη δωρεά της οικίας στο ΥΠΕΘΑ, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  και την υπουργό Λίνα Μενδώνη, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον υφυπουργό στρατηγό επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Δράμας «Κύκλωψ» και τον ευπατρίδη δραμινό ιδρυτή της, Άρης Θεοδωρίδη, για την ευγενική χορηγία του έργου, σημειώνει η διοίκηση.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Κηφισιά πραγματοποιήθηκε το αρχιερατικό μνημόσυνο του μακεδονομάχου Π. Μελά, με αφορμή τη συμπλήρωση 116 ετών από τον ηρωικό θάνατό του, όπου ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος εξέφρασε τη χαρά του, αλλά και ευχαριστίες σε όλους όσοι εργάστηκαν για την αναστήλωση της οικίας του Π. Μελά, ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα του, επισημαίνοντας τη χρησιμότητα της διδασκαλίας ηρωικών προσφορών του, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Π. Μελά στην πλατεία Κεφαλαρίου, από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο και τον κ. Θωμάκο, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό.

Ομιλίες εκφώνησαν η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» – φιλόλογος, Λίλα Παπαδημητρίου και ο εκπρόσωπος του σωματείου Καπετάν Μίκης Ζέζας, Μαρίνος Παπαδόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet