Διακρίσεις Α.Ο. Πεύκης και «Αριστοτέλη» σε κορυφαίες σκακιστικές διοργανώσεις
Αθλητισμός

Διακρίσεις Α.Ο. Πεύκης και «Αριστοτέλη» σε κορυφαίες σκακιστικές διοργανώσεις

Με συμμετοχή στις κορυφαίες αθλητικές δραστηριότητες σε εθνικό επίπεδο συνεχίζεται η διακεκριμένη παρουσία της σκακιστικής κοινότητας του Δήμου Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως εκπροσωπείται από τις ομάδες σκακιού του Α.Ο. Πεύκης και του Αριστοτέλη, όπως ενημερώνει η παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.-

Από τις 25 Ιουνίου έως και τις 8 Ιουλίου 2017 διεξάγονται στο Ρίο τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα στις ηλικίες μέχρι και 18 ετών και το πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Στο πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα ο αθλητής του Αριστοτέλη Μιχάλης Βάσσης, στην κατηγορία για αθλητές μέχρι και 8 ετών, κατέκτησε τη 2η θέση. Στην κατηγορία μέχρι και 12 ετών κοριτσιών, η αθλήτρια του Α.Ο. Πεύκης Παναγιώτα Κιούση αναδείχθηκε 4η. Στην κατηγορία μέχρι και 10 ετών η αθλήτρια του Α.Ο. Πεύκης Ελένη Τζαβάρα κατέλαβε την 9η θέση.

«Ο Μιχάλης, η Παναγιώτα και η Ελένη, με την πρωταγωνιστική παρουσία τους , τεκμήριο του ιδιαίτερου ταλέντου και της συστηματικής εξάσκησης που τους διακρίνει, αξίζουν θερμών συγχαρητηρίων και ευχών για μακροχρόνια ενασχόληση και διακρίσεων στο άθλημα που τόσο αγαπούν» σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης, όπου επίσης προστίθενται τα εξής:

«Στο πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα Α’ Εθνικής Κατηγορίας που ολοκληρώνεται το Σάββατο 8 Ιουλίου συμμετέχουν οι 34 κορυφαίες ομάδες από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους ο Α.Ο. Πεύκης, με τη σκακιστική του ομάδα να έχει ήδη επιτύχει δύο νίκες με την ολοκλήρωση του 3ου αγωνιστικού γύρου.

»Ο Δήμος μας, μέσα από την αγωνιστική παρουσία και συμμετοχή των δύο συλλόγων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, απολαμβάνει ιδιαίτερης προβολής και τιμής και γι’ αυτό αξίζουν, τόσο ο Α.Ο. Πεύκης όσο και ο Αριστοτέλης, τις ευχαριστίες μας, την αναγνώρισή μας και την υποστήριξή μας.

»Αναμφίβολα, όπως είχαμε την ευκαιρία πολλές φορές να αναφερθούμε και στο παρελθόν, η πολυπληθής σκακιστική κοινότητα του Δήμου μας προάγει την ανάπτυξη του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος, με εξαιρετικό τρόπο σε επίπεδο ακαδημιών και πρωταθλητισμού, με γόνιμα και ωφέλιμα για την τοπική μας κοινωνία αποτελέσματα. Ως Δήμος είναι χρέος μας να συνταχθούμε και να υλοποιήσουμε το δίκαιο αίτημα για τη δημιουργία μιας αίθουσας κατάλληλα εξοπλισμένης για αποκλειστική χρήση των συλλόγων που ασχολούνται με το σκάκι.

»Το σκάκι δικαιούται να απολαμβάνει ισότιμης μεταχείρισης με τα υπόλοιπα αθλήματα στο Δήμο μας, με δεδομένη τη μαζικότητα που απολαμβάνει, αλλά και των διακρίσεων που προσφέρει συστηματικά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet