Το ΠΕΑΠ προωθεί λύση για άμεση βελτίωση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης
Αθλητισμός

Το ΠΕΑΠ προωθεί λύση για άμεση βελτίωση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης

Τη δήλωση πρόθεσης για σύναψη προγραμματικής σύμβασης του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με τον Δήμο Αμαρουσίου για τη βελτίωση και συντήρηση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης ενέκρινε, σε πρώτη φάση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Λύση στα συσσωρευμένα τεχνικά προβλήματα των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης, λόγω της 10ετούς λειτουργίας του, προωθεί το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης μετά και την απόφαση που πήρε στις 22 Σεπτεμβρίου (Αρ. Απόφ. 68/2015) για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αμαρουσίου. Αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα της ασφαλούς άθλησης των δημοτών μας αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους χώρους του Σταδίου, ενεργούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, με συλλογικότητα και βούληση, προωθώντας λύσεις για τη βιωσιμότητα και ασφαλή χρήση του Σταδίου.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι λιγοστοί οικονομικοί πόροι που διαθέτει η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού, η ελλιπής χρηματοδότηση σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά, δίνουν προτεραιότητα στη διαδημοτική νοοτροπία για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων. Με πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης ενώνουμε δυνάμεις με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υπηρέτηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δύο επιπλέον λόγοι ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη βούλησή μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρώτον η καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση –αναμένοντας τη χρηματοδοτική εξασφάλιση μέσω ΕΣΠΑ- της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με την Περιφέρεια Αττικής για την ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης.

Δεύτερον η ανανέωση της αδειοδότησης του γηπέδου (μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου) με την άμεση αποκατάσταση φθορών και ελλείψεων όπως αναφέρονται στα Πρακτικά της Επιτροπής Ελέγχου για την καταλληλότητα των Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα.

Με γνώμονα την εξεύρεση άμεσης και αποτελεσματικής λύσης το Δ.Σ του ΠΕΑΠ ενέκρινε κατά πλειοψηφία, -σε πρώτη φάση-, τη δήλωση πρόθεσης για σύναψη προγραμματικής σύμβασης του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ με τον Δήμο Αμαρουσίου για τη βελτίωση και συντήρηση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης, με αντιμισθία διαθέσιμων ωρών χρήσης από τον Δήμο Αμαρουσίου. Η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί με την έγκριση των όρων της προγραμματικής σύμβασης από το Δ.Σ. του ΠΕΑΠ σε λίγες ημέρες. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι και τα προηγούμενα χρόνια οι δύο όμοροι Δήμοι ανέπτυξαν διαδημοτική συνεργασία στο γήπεδο Πεύκης ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη«Σε μια δύσκολη  περίοδο για την πατρίδα μας που όλα δοκιμάζονται και αναιρούνται σε οικονομικό, κοινωνικό και αξιακό επίπεδο, η συνένωση δυνάμεων αποτελεί διέξοδο από τα αδιέξοδα δημιουργώντας προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων, έχει ύψιστο καθήκον να δημιουργήσει ένα ισχυρό πλαίσιο κοινωνικών συνεργασιών, αλληλεγγύης και διαδημοτικής κουλτούρας. Στο πλαίσιο αυτό, έχοντας χρέος απέναντι στους δημότες προβαίνουμε σε λύσεις εναλλακτικές που στόχο έχουν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, τη δέσμευση της ανταποδοτικότητας, την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των όμορων Δήμων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Το γήπεδο ποδοσφαίρου αποτελεί χώρο αθλητισμού και πολιτισμού, κοινωνικής και δημιουργικής απασχόλησης, προωθεί τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, ενισχύοντας παράλληλα την ιστορική συνέχεια των σωματείων μας. Στηρίζοντας πρώτα τους Συλλόγους μας αλλά και τους αθλητές και τις αθλήτριες του Δήμου μας διευρύνουμε τις συμπράξεις συνεργασίας με ιστορικούς Δήμους όπως το Μαρούσι σε ένα κοινό πλαίσιο δράσεων και προοπτικής. Κάνοντας και το επόμενο βήμα, θα  προωθήσουμε άμεσα και τη δεύτερη φάση των εγκρίσεων που αφορά στους όρους της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΠΕΑΠ και Δήμου Αμαρουσίου ξεκινώντας τις εργασίες βελτίωσης εντός του Οκτωβρίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet