Συμμαχία Πολιτών: Αναζητείται η… καθαριότητα στον Δήμο
Ποιότητα Ζωής

Συμμαχία Πολιτών: Αναζητείται η… καθαριότητα στον Δήμο

Για «πλήρη εγκατάλειψη» του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αναφορικά με θέματα της καθημερινότητας των πολιτών κάνει λόγο η παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Η παράταξη, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, μιλά για υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε θέματα καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και επιδιορθώσεων δρόμων και τονίζει ότι πόροι υπάρχουν και ότι μπορεί να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αναζητείται η… καθαριότητα στον Δήμο μας
Η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι συνεχής

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής και οι πολίτες ήδη της βάζουν πολύ κακό βαθμό. Το χαρακτηριστικό πάντως της δημαρχίας Μαυρίδη είναι η παντελής απουσία της από την πόλη. Το κενό που παρατηρείται στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας είναι τεράστιο. Στην καθαριότητα, στις λακκούβες, στις καμένες λάμπες, παίρνει κάτω της βάσης. Πλήρης η εγκατάλειψη της πόλης. Κι αυτό φαίνεται καθημερινά στους δρόμους, στις παιδικές χαρές, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στα σχολεία. Η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής είναι παντού αισθητή. Η σημερινή διοίκηση ακολουθεί την αρνητική πορεία που χάραξε η δημαρχία Φωκιανού, η οποία γύρισε την πόλη πίσω. Στο μόνο που διακρίθηκε ήταν τα μεγάλα λόγια, οι ψεύτικες υποσχέσεις και η παραπληροφόρηση…

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στα δύο τελευταία συμβούλια η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής είχε την… τιμητική της, γιατί πέραν από τους εκπροσώπους της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, δηλαδή τον επικεφαλής Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Μπαλδεράνο και Νότα Σοκορέλη, οι οποίοι δίνουν βάρος στα θέματα καθημερινότητας, τοποθετήθηκαν και αρκετοί πολίτες που περιέγραψαν την κακή εικόνα της πόλης. Όπως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολίτες βγαίνουν στις γειτονιές της πόλης και παίρνουν την καθαριότητα στα χέρια τους.  

«Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Αυτά που λένε για έλλειψη οικονομικών πόρων είναι ένα μεγάλο ψέμα» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και συνέχισε: «Η καθαριότητα ή ο ηλεκτροφωτισμός πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλουμε όλοι μέσω της ΔΕΗ και τα οποία παρά την οικονομική κρίση δεν μειώθηκαν στον Δήμο μας, ούτε ευρώ. Άρα οι εισπράξεις από τους λογαριασμού της ΔΕΗ μπαίνουν κανονικά στον Δήμο. Από την άλλη πλευρά οι δαπάνες προσωπικού κ.λπ. έχουν μειωθεί κατά 40-50%, λόγω των μνημονιακών μέτρων. Ο Δήμος δηλαδή έχει περίσσευμα στα ανταποδοτικά σε σχέση με τη δημαρχία Θεοδωρακόπουλου. Κι όμως τότε η Πεύκη έλαμπε από καθαριότητα, ενώ σήμερα έχει πάρει τον κατήφορο».

Και κατέληξε: «Η προπαγάνδα για δήθεν έλλειψη πόρων που άρχισε επί Φωκιανού και συνεχίζεται και σήμερα γίνεται μόνο για να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια. Το ίδιο γίνεται και με το προσωπικό. Για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό οι δήμοι μπορούν να προσλάβουν όσους εργαζόμενους θέλουν δίμηνης ή οκτάμηνης σύμβασης. Δεν επιτρέπεται, λόγω μνημονίου, μόνο η πρόσληψη μονίμων. Άρα δεν έχουν καμιά δικαιολογία κι όταν λένε ότι έχουν κενό 10 εργατών είναι γιατί οι ίδιοι επιλέγουν να προσλάβουν λιγότερους». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet