Γνωριμία με τον μύθο της Ευρώπης για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Πεύκης
Κοινωνία

Γνωριμία με τον μύθο της Ευρώπης για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Πεύκης

Συνεχίζεται και τον μήνα Μάιο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης το πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης «Κάθε μήνα έχουμε… θέμα». Το κεντρικό θέμα των τεσσάρων συναντήσεων είναι η Ευρώπη: οι κοινές μας αξίες, με αφορμή ότι το 2018 είναι έτος ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Σήμερα, στην πρώτη συνάντηση συμμετείχε το τμήμα Στ1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, με την εκπαιδευτικό τους Ειρήνη Φαρδή. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την εθελόντρια της Βιβλιοθήκης Σόφη Γουναροπούλου και επικεντρώθηκε στον μύθο της Ευρώπης: ένα ταξίδι από την Ανατολή προς την Δύση. Η Ευρώπη είναι ένας τόπος γεμάτος μύθους και θρύλους που βρίσκονται στην καρδιά της ευρωπαϊκής ιστορίας και κοινωνίας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος μίλησαν για τον μύθο της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία και στη συνέχεια γνώρισαν έργα τέχνης που αναφέρονται στον μύθο αυτό.

Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές έπαιξαν ένα παιχνίδι με μύθους από διάφορες χώρες της Ευρώπης και ένα παζλ της ηπείρου.

«Τα παιδιά ήταν πολύ συνεργάσιμα και ενημερωμένα γύρω από το θέμα, μας κατέπληξαν. Περάσαμε υπέροχα!» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΟΙΠΑΠ, ενώ η πρόεδρος του νομικού προσώπου, Άννα Ασπραδάκη, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τη δασκάλα των μικρών μας μαθητών κ. Ειρήνη Φαρδή που έχει κατανοήσει την σπουδαιότητα της ευρύτερης εκπαίδευσης, μακριά από τα στεγανά του εκπαιδευτικού προγράμματος του σχολείου, καθώς και την εθελόντριά μας κ. Σόφη Γουναροπούλου, που δίνει πάντα χρώμα και ουσία σε όλες τις παιδικές εκδηλώσεις που αφορούν προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης και πραγματοποιούνται στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet