Γ. Στιβαχτής: Eίναι η ώρα να μεριμνήσουμε όλοι μαζί για τα δάση σε Λυκόβρυση και Πεύκη
Κοινωνία

Γ. Στιβαχτής: Eίναι η ώρα να μεριμνήσουμε όλοι μαζί για τα δάση σε Λυκόβρυση και Πεύκη

«Πάντα υποστήριζα και συνεχίζω να υποστηρίζω ότι τα θέματα που εμπίπτουν στην προστασία του περιβάλλοντος, στον πολιτισμό και στην παιδεία δεν είναι πεδία όπου θα πρέπει να παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια», όπως αναφέρει ο γραμματέας της παράταξης Δήμος Μπροστά+, δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης Γεώργιος Στιβαχτής.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Στιβαχτής σημειώνει τα εξής:

Δεν χρειάζεται ούτε να τα χρωματίζουμε, ούτε να βάζουμε μέσα σε καλούπια. Αντιθέτως, είναι τα μοναδικά πεδία που μπορούμε να συνθέσουμε ακόμα και μέσα από τις αντιθέσεις που μπορεί να έχουμε, είτε ως άτομα, είτε ως ομάδες.

Τις τελευταίες ημέρες έχει καταστεί σαφές, από διάφορους χώρους και ομάδες συμπολιτών μας, η ανησυχητική κατάσταση των δασικών εκτάσεων στον Δήμο μας. Τόσο τα σκουπίδια, όσο και η κακή κατάσταση των δέντρων, σε συνδυασμό και με την κλιματική αλλαγή επηρεάζουν τις πηγές οξυγόνου που έχουμε και αυξάνουμε το ποσοστό κινδύνου από φυσικές καταστροφές, όπως για παράδειγμα πλημμύρες.

Η ανικανότητα και άρνηση της δημοτικής αρχής να ασχοληθεί σοβαρά με το περιβάλλον δεν θα πρέπει να μας αποτρέπει. Αντιθέτως, θα πρέπει τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι πολίτες αυτού του Δήμου να υψώσουν το ανάστημά τους και να διεκδικήσουν το μέλλον των παιδιών τους. Θα πρέπει όλοι οι προοδευτικοί πολίτες αυτού του Δήμου να δράσουμε μαζί για το περιβάλλον, βάζοντας στην άκρη όλα τα άλλα. Θα πρέπει να συζητήσουμε τις προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων Δήμος Μπροστά+, Συμμαχίας Πολιτών, καθώς και του κάθε πολίτη που προτιμά τη δράση ή χώρου που επιθυμεί να συμμετέχει. Θα πρέπει να απευθύνουμε κάλεσμα στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και σε ειδικούς δασοπόνους. 

Δεν θα πρέπει να μείνουμε απαθείς, αλλά να διεκδικήσουμε το οξυγόνο μας… Θα πρέπει να δουλέψουμε από κοινού ένα πρόγραμμα που θα αναζωογονήσει και θα βελτιώσει την κατάσταση των δασικών εκτάσεων μας. 

Ως γραμματέας του δημοτικού συνδυασμού Δήμος Μπροστά+, με την ενεργό συμμετοχή του υποψηφίου δημάρχου Ψυχάλη Μάριου, απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τους πολιτικούς χώρους, οργανώσεις και πολίτες του Δήμου μας ώστε να προστατεύσουμε τα δάση μας.

Είναι ώρα ευθύνης…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet