Δήλωση Δ. Κωνστάντου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Κοινωνία

Δήλωση Δ. Κωνστάντου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Εκατοντάδες πολίτες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης συμμετέχουν κάθε χρόνο σε εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνονται στον Δήμο, όπως τονίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- Δημήτρης Κωνστάντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου).

Ο δημοτικός σύμβουλος αφήνει αιχμές κατά της διοίκησης του Δήμου για μη συμμετοχή στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα προς τιμήν των εθελοντών αιμοδοτών.

Ακολουθεί η δήλωση:

«Σε ευχαριστώ που μου έσωσες τη ζωή!»

«Σε ευχαριστώ που μου έσωσες τη ζωή!». Με τη λιτή όσο και μεστή μηνυμάτων φράση εορτάζεται σε όλο τον κόσμο σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Απευθύνεται στους εθελοντικά προσφέροντες αίμα από τους λήπτες που ευεργετήθηκαν σε κρίσιμες ώρες για τη ζωή τους.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας, σε Πεύκη και Λυκόβρυση, συμμετέχουν κάθε χρόνο στις εθελοντικές αιμοδοσίες του Δήμου και των ενοριών των Ιερών Ναών, εκατοντάδες και τα ευχαριστώ!

Κρίμα που δεν μετέχει και ο Δήμος μας στις εκδηλώσεις που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα όχι τόσο για να τιμηθούν οι εθελοντές αιμοδότες όσο για να ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που οι ανάγκες σε μονάδες αίματος αυξάνονται.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των εθελοντών αιμοδοτών, τον συλλόγων και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων δεν έχουμε καταφέρει ως κοινωνία και χώρα να συγκεντρώνουμε το 100% των αναγκών μας σε αίμα μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η επίτευξη της αυτάρκειας σε αίμα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη δική μας ευαισθησία και συνειδητοποίηση! Στον ιστότοπο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας παρέχονται όλες οι χρήσιμες πληροφορίες ιδιαίτερα για όσους ενδιαφέρονται για πρώτη φορά να προσφέρουν εθελοντικά αίμα.

Ως δημοτικός συνδυασμός θεωρούμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι ένα βασικό επιθυμητό χαρακτηριστικό γνώρισμα αξιακού προσδιορισμού και ποιοτικής υπεροχής του Δήμου μας και των συμπολιτών μας σε εθνικό επίπεδο.

Δημήτρης Κωνστάντος, δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυση Πεύκη.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet