Δήμος Μπροστά+: Τι δεν μας λένε για τη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης;
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Τι δεν μας λένε για τη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης;

Ότι «υπάρχουν ζητήματα που δεν αναγράφονται σε όλα τα κείμενα μου αναφέρονται στη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης» τονίζει ο Γιώργος Στιβαχτής, μέλος του Δ.Σ. Κατοίκων Ηλιακού Χωριού και γραμματέας της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυσης – Πεύκης Δήμος Μπροστά+.

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Τι δεν μας λένε για τη διάνοιξη της Λ. Κύμης;» ο κ. Στιβαχτής αναφέρει:

«Όπως ενημερωθήκαμε τις τελευταίες ημέρες, το έργο επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης έχει οριστικό ανάδοχο και σταδιακά θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Στόχος η ολοκλήρωση του έργου μέσα στο 2027. Είμαστε υπέρμαχοι των έργων αυτών που εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας και αναβαθμίζουν το επίπεδο διαβίωσης τους, καθώς και αναδεικνύουν τις περιουσίες τους. Κάτι που, δυστυχώς, δεν ισχύει με το συγκεκριμένο έργο.

Ας δούμε όμως τι είναι αυτά που έως σήμερα δεν αναγράφονται σε όλα τα κείμενα που αναφέρονται στη διάνοιξη της Λ. Κύμης:

  1. Δεν μας αναφέρουν ότι για τα επόμενα 5 χρόνια ο Δήμος μας θα είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο με ό,τι αυτό επιφέρει, σκόνη, κυκλοφοριακή συμφόρηση κτλ.
  2. Δεν μας αναφέρουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει για τον Δήμο μας το εν λόγω έργο. Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε την καταστροφή στην περιοχή της Πύρνας, καθώς και στο δάσος Κάσδαγλη λίγο πριν τη Λεωφόρο Αγίας Βαρβάρας (σύνορα Ηλιακού Χωριού), όπως επίσης και τμήμα του δάσους Αργύρη.
  3. Δεν μας αναφέρουν την δημιουργία κόμβου και κτηρίου ελέγχου κυκλοφορίας στην είσοδο του Ηλιακού Χωριού

Επομένως, τις επιπτώσεις αυτής της διάνοιξης θα τις υποστούν οι περιοχές κυρίως του Ηλιακού Χωριού και της Λυκόβρυσης, αφού θα διαταραχθεί πλήρως ο οικιστικός ιστός από τους δρόμους αυξημένης κυκλοφορίας που θα δημιουργηθούν για την αποσυμφόρηση της κίνησης.

Θα περιμέναμε, σε όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα, η δημοτική αρχή να είχε θέσει τις προτάσεις της για την αποσυμφόρηση αυτών των περιοχών. Για ακόμα, όμως, μια φορά δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Όταν, μετά από πρόταση της παράταξης Δήμος Μπροστά+, στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε ο ορισμός τεχνικού συμβούλου για τον Δήμο μας, η δημοτική αρχή όρισε ως τεχνικό σύμβουλο εκπρόσωπο της εταιρείας που έχει σχεδιάσει την μελέτη διάνοιξης της Λ. Κύμης.

Το ερώτημα που έχουμε όλοι μας είναι ένα: μπορεί κάτι να αλλάξει; Η αλήθεια είναι ότι η χάραξη της διάνοιξης της Λ. Κύμης δεν αλλάζει, όμως, όλα τα άλλα, όσο δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση, μπορούν να αλλάξουν. Θα πρέπει, όμως, εμείς οι ίδιοι να διεκδικήσουμε το μέλλον που θέλουμε να έχει η περιοχή μας. Θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να προστατέψουμε τις επενδύσεις μας και τις περιουσίες μας. Το 2027 δεν είναι τόσο μακριά όσο μπορεί κάποιοι να πιστεύουν και το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί είναι πολύ μεγαλύτερο από μερικούς σπασμένους κυβόλιθους. Με βάση τα παραπάνω προτείνω:

  1. Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στον χώρο “Μελίνα Μερκούρη” με θέμα συζήτησης τις επιπτώσεις που θα έχει το εν λόγω έργο.  
  2. Να μας κοινοποιηθούν οι προτάσεις και οι συζητήσεις της δημοτικής αρχής με τους αρμόδιους φορείς.
  3. Να κατατεθούν προτάσεις από τον Σύλλογο κατοίκων Ηλιακού Χωριού και από τις υπόλοιπες παρατάξεις.
  4. Να υπάρξει συμμετοχή κατοίκων του Ηλιακού Χωριού στην διαπαραταξιακή επιτροπή που αφορά την Λ. Κύμης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet