Διορθώσεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης ζητεί η Λυκόβρυση Πεύκη 2020
Κοινωνία

Διορθώσεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης ζητεί η Λυκόβρυση Πεύκη 2020

Να διορθώσει τη λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης καλεί τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και το Δημοτικό Συμβούλιο η ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020, σημειώνοντας, σε ανακοίνωσή της, ότι οι συμμετέχοντες δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης τους προς τους πολίτες Λυκόβρυσης και Πεύκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τεκταινόμενα Επιτροπής Διαβούλευσης

Ένας πάρα πολύ σημαντικός θεσμός στα δημοτικά δρώμενα που περικλείει την πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου μας. Θεσμός στον οποίο συμμετέχουν με τη θέλησή τους πολίτες της πόλης μας με διάθεση εθελοντικής προσφοράς και με γνώμονα το κοινό καλό των συμπολιτών μας τα προβλήματα των οποίων διαβουλεύονται. Ο ρόλος της Επιτροπής Διαβούλευσης είναι καθαρά γνωμοδοτικός και υποβοηθητικός προς το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να έρχονται θέματα προς συζήτηση τα οποία θα έχει εξασφαλιστεί η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική συναίνεση.

Η πρακτική όμως της μέχρι τώρα λειτουργίας της Επιτροπής Διαβούλευσης αποδεικνύει πως όσοι συμμετέχουν δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης που έχουν προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι εμμέσως δια του Δημοτικού Συμβουλίου τους έχουν τοποθετήσει σ΄ αυτήν. Οι συνεδριάσεις της γίνονται με συμμετοχή κάθε φορά μιας μικρής μειοψηφίας συμμετεχόντων, η παρουσία των οποίων δεν εξασφαλίζει ποτέ την απαραίτητη πλειοψηφία. Έτσι διαρκώς αναβάλλονται οι προγραμματισμένες τακτικές συναντήσεις της Επιτροπής και πραγματοποιούνται σε επόμενη ημέρα και με συμμετοχή των ελαχίστων μελών.

Αυτό ακριβώς δείχνει εκφυλισμό του θεσμού, η σημασία του οποίου είναι τεράστια για τον Δήμο μας. Διαβούλευση σημαίνει συζητώ και συζητώ σημαίνει συμμετέχω!!! Όταν ένας θεσμός προσφέρει ευκαιρίες για έμμεση συμμετοχή των πολιτών στα δημοτικά δρώμενα και αυτός απαξιώνεται τότε πρέπει όλους μας να μας προβληματίσει και να μας οδηγήσει σε ουσιαστικότερες αποφάσεις, πολύ δε περισσότερο το Δημοτικό Συμβούλιο που έχει και την ευθύνη στελέχωσης της Επιτροπής. Η Δημοκρατία στηρίζεται στη συμμετοχή και στη δράση. Όταν αυτή συρρικνώνεται κάτι δεν πάει καλά!!!

Ας το βρουν οι ιθύνοντες και ας κάνουν τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Είναι υποχρέωσή τους να διαφυλάξουν τους θεσμούς που τους βοηθούν και τους στηρίζουν.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet