Εθελοντές του Ομίλου Ηρακλής και μέλη του ΙΟΑΣ «Π. Μυλωνάς» αποκατέστησαν πινακίδες οδικής σήμανσης στη Λυκόβρυση
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εθελοντές του Ομίλου Ηρακλής και μέλη του ΙΟΑΣ «Π. Μυλωνάς» αποκατέστησαν πινακίδες οδικής σήμανσης στη Λυκόβρυση

Στην καταγραφή και αποκατάσταση 110 βανδαλισμένων πινακίδων οδικής σήμανσης στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης προχώρησε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021.

«Ο Όμιλος που εδρεύει στη Λυκόβρυση, πιστός στο όραμά του για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου για όλους, στηρίζει “Έναν άθλο ακόμα για όλους εμάς”, εστιάζοντας αυτή τη φορά στην καλλιέργεια υποδειγματικής οδικής κουλτούρας» αναφέρει η δημοτική αρχή και προσθέτει: «Ειδικότερα, στο πλαίσιο των φετινών Ημερών Υγείας, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος, ένωσε τις δυνάμεις του με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας με στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών για τον ρόλο της οδικής σήμανσης, αλλά και την ενίσχυση της ασφάλειας στους δρόμους.

»Με σύνθημα “Καθαρές πινακίδες – Ασφαλέστεροι δρόμοι”, δεκάδες εθελοντές του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων μελών του ΙΟΑΣ, ανέλαβαν να αποκαταστήσουν τις πινακίδες οδικής σήμανσης σε κεντρικούς άξονες και παράπλευρες οδούς γύρω από τα κεντρικά του γραφεία στη Λυκόβρυση.Οι κατεστραμμένες -με χρώματα, συνθήματα και αυτοκόλλητα- πινακίδες αποτελούν εκτεταμένο πρόβλημα σε πολλές περιοχές της χώρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πληροφορίες που φέρουν οι πινακίδες να είναι δυσδιάκριτες από τους οδηγούς και τους πεζούς και πολύ συχνά να δημιουργούνται προβλήματα στη μετακίνηση, προκαλώντας ακόμη και τροχαία συμβάντα».

Ο κ. Χαράλαμπος Κουρής, γενικός διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά: «Στεκόμαστε με ευθύνη και υπευθυνότητα απέναντι στους δημότες της περιοχής που φιλοξενεί τα κεντρικά μας γραφεία, αλλά και απέναντι σε κάθε συμπολίτη μας, εξασφαλίζοντας ασφαλέστερους δρόμους και συνεισφέροντας στην πρόληψη τροχαίων συμβάντων. Για εμάς, στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, η αποκατάσταση των πινακίδων οδικής σήμανσης είναι μία δράση σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον, αλλά και ένα δείγμα πολιτισμού».

Στις δηλώσεις της η κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, πρόεδρος του Ινστιτούτου, υπογράμμισε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας του ΙΟΑΣ για την ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στους δρόμους των πόλεων. Επίσης επεσήμανε ότι «η συνεργασία του ΙΟΑΣ με τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ επιβεβαιώνει ότι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά με τη συνένωση δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα με την κοινωνία των πολιτών».

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε: «Με χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του ΙΟΑΣ “Πάνος Μυλωνάς”, με το οποίο ξανασυνεργαστήκαμε πρόσφατα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, να στηρίξουμε τη δράση για Καθαρές Πινακίδες και Ασφαλέστερους Δρόμους που εφέτος ξεκίνησε από τον Δήμο μας. Ευχαριστούμε τη διοίκηση και τους δεκάδες εθελοντές από τον Όμιλο Ηρακλής, ο οποίος για μια ακόμη φορά συνεισφέρει στην τοπική κοινωνία, που, με την καθοδήγηση των έμπειρων μελών του ΙΟΑΣ, αποκατέστησαν τις πινακίδες οδικής σήμανσης σε δρόμους γύρω από τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στη Λυκόβρυση. Η προσπάθεια για ασφαλείς δρόμους πρέπει να υποστηριχθεί από όλους μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet