Ιωάννης Μαρμαγγιόλης: Σοβαρευτείτε κ. Κωνστάντε και ασχοληθείτε με τα καθήκοντά σας
Αθλητισμός

Ιωάννης Μαρμαγγιόλης: Σοβαρευτείτε κ. Κωνστάντε και ασχοληθείτε με τα καθήκοντά σας

Μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Κωνστάντο για τη συμμετοχή σχολείων του Δήμου στην αθλητική διοργάνωση της Τετάρτης 2 Μαΐου 2018, με πρωτοβουλία του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ο κ. Ιωάννης Μαρμαγγιόλης, διευθυντής του Γενικού Λυκείου Λυκόβρυσης και πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης περνά στην αντεπίθεση.

Αφού αναφέρει ότι η συμμετοχή των μαθητών στη διοργάνωση έγινε με βάση όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ζητεί από τον κ. Κωνστάντο να σοβαρευτεί και να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως δημοτικός σύμβουλος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Μαρμαγγιόλη:

Μετά τη δημοσίευση της επιστολής του δημοτκού συμβούλου κ. Κωστάντου  Δημήτρη (ο οποίος, ως γνωστόν, αρέσκεται να κάνει κριτική σε όλους και σε όλα, χωρίς να προτείνει λύσεις) και επειδή αναφέρεται  στο όνομά μου, έχω να γνωρίσω προς ενημέρωση τόσο του κυρίου Δημάρχου της πόλης μας, που μου έχει κάνει την τιμή να με προτείνει και να με ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ως πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας, στους γονείς των παιδιών του σχολείου μου που είμαι διευθυντής, εδώ και 15 χρόνια, αλλά και σε όλους τους πολίτες του Δήμου, να γνωρίζουν ότι: για οποιαδήποτε μετακίνηση, συμμετοχή του σχολείου (τόσο του δικού μας ή άλλων της χώρας) σε αθλητικές εκδηλώσεις, περιπάτους κ.λπ., χρειάζεται η έγκριση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και της ενημέρωσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει το σχολείο, πράγμα το οποίο πράξαμε και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν αποφασίζει ο εκάστοτε διευθυντής από μόνος του. Προφανώς, δεν θα το γνωρίζει ο κ. Κωστάντος.

Για εμάς, ως δάσκαλοι και γονείς, είναι ιδιαίτερη στιγμή να συμμετέχουμε σε αγώνες που μια ομάδα αγωνιζομένων είναι με ειδικές ανάγκες (καθηλωμένα νέα παιδιά σε καροτσάκια). Γιατί δεν είναι μόνο να διδάσκουμε το μάθημα της ιστορίας κ.λπ., στα παιδιά, αλλά πρέπει να τους διδάξουμε το σημαντικότερο μάθημα, τη δοκιμασία της ζωής. Οφείλουμε, ως σχολείο, να συμμετέχουμε σ’ αυτές τις δραστηριότητες (και μακάρι να ήταν όλα τα σχολεία του Δήμου μας) που αναδεικνύουν τη δίψα για ζωή, μέσα από δύσκολες καταστάσεις, γιατί αυτά είναι μαθήματα ζωής και να μην μπλέκουμε την ψευτοπολιτική με τα προβλήματα της ζωής.

Εγώ, ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και διευθυντής του Λυκείου Λυκόβρυσης, ευχαριστώ τους καθηγητές των δύο σχολείων για την απόφασή τους, γιατί ο ρόλος ο δικός μας, των εκπαιδευτικών (πράγμα που εφαρμόζω ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής), είναι να ενώνουμε και όχι να διχάζουμε την κοινωνία με ψευτοπροσωπικές κακίες και συμμετέχουμε και θα συμμετέχουμε σε τέτοιες κοινωνικές εκδηλώσεις (εφ’ όσον οι σύλλογοι το αποφασίσουν) από όποιον και αν πραγματοποιούνται, όταν μπορούμε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να πάρουν παραδείγματα, ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι στην κοινωνία και όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν.

Και εσείς κ. Κωστάντε, επιτέλους σοβαρευτείτε και ασχοληθείτε και μια φορά με τα καθήκοντά σας, όπως είναι να εισηγηθείτε στον Δήμο μας τρόπους και λύσεις στα προβλήματα των ατόμων αυτών με ειδικές ανάγκες, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν άνετα και να έχουν πρόσβαση παντού και τότε εγώ και όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε δίπλα σας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet