Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης: Λέμε ΟΧΙ στη σχολική βία και στον εκφοβισμό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης: Λέμε ΟΧΙ στη σχολική βία και στον εκφοβισμό

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Πεύκης – Λυκόβρυσης με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Αθήνα και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»,  διοργανώνουν την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) δράση στο πλαίσιο της «Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Κατά της Βίας στο Σχολείο».

Το υπουργείο Παιδείας έχει καθιερώσει από τον Φεβρουάριο του 2012 την 6η Μαρτίου ως «Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Κατά της Βίας στο Σχολείο». Η απόφαση αυτή ελήφθη, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς σχετικά με αυτό το φαινόμενο και να οργανωθούν δράσεις για την αντιμετώπισή του.

Η δράση απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς, στις μαθήτριες και στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Πεύκης και της Λυκόβρυσης (πρωί) και στους γονείς και στο ευρύτερο κοινό (βράδυ), ενώ περιλαμβάνει προβολή ταινιών και συζήτηση με έμπειρους ειδικούς της επιστημονικής ομάδας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και της συμβουλευτικής της γραμμής 11525.

Πρόγραμμα δράσης:

Πρωί, 9.00

«Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ» («Keeper ΄n til Liverpool) («The Liverpool goalie») [2010]

Σκηνοθεσία: Arild Andresen

Σενάριο: Lars Gudmestad

Παίζουν: Ask von der Hagen, Susanne Boucher, Jostein Brox κ.ά.

Διακρίσεις: Η ταινία απέσπασε 10 βραβεία σε Κινηματογραφικά Φεστιβάλ.

Διάρκεια: 90΄

Ο 13χρονος Τζο, είναι καλός και έξυπνος μαθητής, αλλά μοιάζει πεπεισμένος ότι η ζωή είναι επικίνδυνη. Για να επιβιώσει στο σχολείο, πρέπει να αποφύγει πολλά εμπόδια: τα πειράγματα των συμμαθητών, τα επικίνδυνα αθλήματα και τα όμορφα κορίτσια.

Όμως μια μέρα, μια νέα μαθήτρια εμφανίζεται στην τάξη, και όλα αλλάζουν. Η μεγάλη ευκαιρία του Τζο για να αλλάξει τη ζωή του είναι να αποκτήσει το πιο σπάνιο αυτοκόλλητο ποδοσφαιριστή της χρονιάς – αν όντως αυτό υπάρχει.

Βράδυ, 20.00

«Τα σκληρά παιδιά» («De tøffeste gutta») («The tough guys») [2013]

Σκηνοθεσία: Christian Lo

Σενάριο: Nick Hegreberg, Christian Lo

Παίζουν: Sondre Blakstad Henriksen, Regine Stokkevåg Eide, Martin Røsjorde Linsta κ.ά.

Διακρίσεις: Η ταινία απέσπασε δύο βραβεία σε Κινηματογραφικά Φεστιβάλ.

Διάρκεια: 74΄

Ο 11χρονος  Modulf  πιστεύει ότι είναι σούπερ ήρωας. Κάθε μέρα όμως εκφοβίζεται στο  σχολείο. Ώσπου μια μέρα εμφανίζεται η Lize, που δεν συμφωνεί με τις θεωρίες του. Φροντίζει και δημιουργεί όλεθρο στις τάξεις – και ξαφνικά είναι αυτή στη μέση της καταιγίδας που πρέπει να σωθεί. Ο Modulf αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet