Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και αιμοδοσία στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και αιμοδοσία στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και το ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) συμμετέχουν και φέτος στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και προσκαλούν όλους τους δημότες που επιθυμούν και μπορούν να συμμετέχουν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στη Λαμπαδηδρομία, καθώς και στην εθελοντική αιμοδοσία που θα ακολουθήσει (Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης»), τιμώντας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, το πνεύμα της προσφοράς στον Άνθρωπο, στη Ζωή, στον Εθελοντισμό και ενισχύοντας τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η λαμπαδηδρομία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και να τονίσει τη σημασία της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών ως κοινωνική ομάδα στην οποία πρέπει να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας. Η φλόγα αγάπης, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλεις της Ελλάδας μέσα σε κλίμα γιορτής για να καταλήξει στην πόλη η οποία φιλοξενεί την Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας.

Η τελετή αφής της «Φλόγας Αγάπης» πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου 2018 και η φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από το Αγρίνιο και συνεχίζει τη διαδρομή της σε πόλεις και χωριά, φτάνοντας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα, η υποδοχή της «Φλόγας Αγάπης» θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην κεντρική πλατεία της Λυκόβρυσης, ενώ ο τερματισμός της Λαμπαδηδρομίας εκτιμάται στις 20:30 στο Άλσος Βαρβαρέσου. Στον τερματισμό το άναμμα του βωμού θα γίνει επί της οδού Παύλου Μελά μπροστά στο Άλσος και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Στην κορυφή του κόσμου».

Χορηγοί της Λαμπαδηδρομίας είναι η Pizza Fun και ο ΒΙΚΟΣ. Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καλεί στους αριθμούς 210 6127730 και 210 2852945.

Η Λαμπαδηδρομία της 15ης Σεπτεμβρίου αποτελεί, όπως επισημαίνει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης εναρκτήριο λάκτισμα και πρόσκληση του Δήμου και του ΚΟΙΠΑΠ για να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (Χρ. Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου) από τις 10:00 π.μ. ως τις 8:00 μ.μ.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Η προσφορά αίματος καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη του ανθρώπου για τη ζωή και τον συνάνθρωπο. Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι πολίτες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης συμμετέχουν τόσο μαζικά στις εθελοντικές μας αιμοδοσίες. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τη “Γέφυρα Αγάπης” για τη συνεργασία με τον Δήμο και το ΚΟΙΠΑΠ στη διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσους συμμετέχουν. Σας περιμένουμε, τόσο στη Λαμπαδηδρομία, όσο και στην Εθελοντική Αιμοδοσία για να διαδώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα αγάπης και ζωής».

Πρόσκληση Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στη 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών
Πρόσκληση Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στη 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών
Προτεινόμενα σημεία συγκέντρωσης λαμπαδηδρόμων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet