Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015, μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμβολή των πολιτιστικών δομών αλλά και συλλόγων του Δήμου.

Νωρίτερα, μετά τη Θεία Λειτουργία, προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στα μνημεία πεσόντων στις Δημοτικές Κοινότητες Λυκόβρυσης και Πεύκης, από την πρόεδρο του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Καρύμπα.

Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης εκατοντάδες πολίτες του Δήμου έδωσαν δυναμικά το παρόν στο Δημοτικό Θέατρο χειροκροτώντας με θέρμη τα μέλη των χορευτικών συλλόγων που παρουσίασαν χορούς απ΄ όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση πλαισίωσαν το χορευτικό συγκρότημα του ΠΕΑΠ (Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση) με χορούς από τις Κυκλάδες και τη Θεσσαλία, ο Σύλλογος Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Τάλως» με χορούς της Μεγαλονήσου, ο Χορευτικός Σύλλογος Λυκόβρυσης «Αστροφεγγιά» με χορούς από τη Θράκη.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης τονίζοντας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα διαχρονικά μηνύματα που απορρέουν από την Ημέρα Μνήμης, την ελληνική ομοψυχία για Ελευθερία και την αγνή πίστη στην Πατρίδα», καθώς και η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη κάνοντας λόγο για την ιστορική, διδακτική και πολιτική αξία του επετειακού ΟΧΙ. «Εμείς ως Έλληνες, έχουμε την τύχη να διαθέτουμε βαθιές ρίζες, σε ένα ιστορικό παρελθόν που είναι μοναδικό. Αν κόψουμε τις ρίζες με αυτό το παρελθόν, είναι βέβαιο ότι δεν θα έχουμε μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, η κα Πατούλη μίλησε για τη συμβολή των δομών του ΠΕΑΠ, οι οποίες πρωτοστατούν σε κάθε πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και δημιουργικό μας πρόγραμμα. Όπως τόνισε, «εκφράζουν όχι μόνο τη νέα φιλοσοφία που υιοθετούμε καθημερινά, ως διοίκηση του ΠΕΑΠ, αλλά και τις αρχές και αξίες που ακολουθούμε και πηγάζουν από τα ταλέντα και τις κλίσεις, την ανόθευτη εκφραστικότητα των δημοτών μας που αποτελούν την πολιτιστική μας ταυτότητα, τον καθρέφτη της δικής μας δημιουργικής πορείας, το όραμα και την Ελπίδα για το Αύριο του τόπου μας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ Γιώργος Καρύμπας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Λυκόβρυσης – Πεύκης Ευάγγελος Παπανικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Έφη Τσεκούρα και Δημήτρης Κατραμάδος, ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- Δημήτρης Κωνστάντος, τα διοικητικό μέλος του ΠΕΑΠ Νέστορας Τσεκούρας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης καθώς και εκλεκτοί πολίτες του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet