Νέο μεγάλο έργο οδοποιίας και πεζοδρομίων ύψους 3,5 εκατ. στη Λυκόβρυση – Πεύκη
Κοινωνία

Νέο μεγάλο έργο οδοποιίας και πεζοδρομίων ύψους 3,5 εκατ. στη Λυκόβρυση – Πεύκη

Τη σύμβαση με τον ανάδοχο του μεγάλου έργου οδοποιίας και πεζοδρομίων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ υπέγραψε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο «Βελτίωση οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης» χρηματοδοτείται με περίπου 2,8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και με 700.000 ευρώ από ίδιους πόρους. Αυτό είναι το μέγιστο ποσό που μπορούσε να αιτηθεί ο Δήμος με βάση την πληθυσμιακή κατηγορία στην οποία εντάσσεται. Το έργο αφορά σε εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και ανακατασκευής των πεζοδρομίων σε πολυσύχναστα σημεία στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Ακόμα ένα μεγάλο έργο ξεκινά για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως είχαμε δεσμευτεί! Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης του Υπουργείου Εσωτερικών και πόρους του Δήμου προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, που εξασφαλίστηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες. Μαζί με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, καθώς έγκαιρα καταθέσαμε ως πρόταση ένα ώριμο έργο και μελέτη προς αξιολόγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, πετύχαμε την άμεση χρηματοδότησή του, έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα έργα ανακατασκευής δρόμων και πεζοδρομίων σε πολυσύχναστες περιοχές του δήμου μας. Συνεχίζουμε να απαντάμε με έργα και αυτό είναι αποτέλεσμα μιας συντονισμένης και συλλογικής δουλειάς, καθώς με μεθοδικότητα με πείσμα και με αγάπη προσπαθούμε καθημερινά για τον Δήμο μας. Αυτό θα συνεχίσουμε, μέχρι το τέλος της θητείας μας, να πράττουμε, παρά τα προβλήματα που κατά διαστήματα έχουν δημιουργηθεί ή έχουν προκύψει από διαφορά κέντρα και παράκεντρα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet