Προσθήκη στο «Αντ. Τρίτσης» για τη βιοκλιματική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων υπέβαλε ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Προσθήκη στο «Αντ. Τρίτσης» για τη βιοκλιματική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων υπέβαλε ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Σε τροποποίηση στο δεύτερο υποέργο της πρότασης χρηματοδότησης, που έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το οποίο αφορά στην ανάπλαση περιοχών, με σκοπό την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία, προχώρησε ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, προκειμένου να προστεθεί σε αυτό ένα νέο σημαντικό έργο, η Βιοκλιματική Αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για πρόταση που εντάσσεται στον άξονα Α.Τ. 06 «Αστική Αναζωογόνηση» και έχει πρόσθετο προϋπολογισμό 3.732.000 ευρώ, έτσι ώστε μετά την τροποποίηση ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 5.799.067,00 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός που υποβλήθηκε από τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης σε αυτή την πρόκληση (Α.Τ. 6) είναι 10.703.957,69 ευρώ.

Στην προσθήκη προβλέπονται μεταξύ άλλων η ανάπλαση και η ενίσχυση αστικού πρασίνου με παρεμβάσεις στο πολεοδομικό κέντρο του Δήμου, η λειτουργική και αισθητική ανάπλαση των χώρων, η μετατροπή των οδών από Αγίας Βαρβάρας και Βρυούλων, η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων με ένταξη βιοκλιματικών περγκολών, η ενίσχυσης της φύτευσης και η αυτόματη άρδευση, η διαπλάτυνση των χώρων όδευσης των πεζών σύμφωνα με προδιαγραφές, η ενίσχυση φωτισμού με στόχο την ανάδειξη και την ασφάλεια κ.ά., επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά:

«Ο σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα πνοής στις δύο Δημοτικές μας Ενότητες. Με αυτή την τροποποίηση εντάσσουμε στην αίτηση χρηματοδότησης ένα ακόμη σημαντικό έργο, την βιοκλιματική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων που συνδέουν το κέντρο της Λυκόβρυσης με το κέντρο της Πεύκης, αλλάζοντας την εικόνα μιας εκτεταμένης περιοχής του Δήμου μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας, βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet