Σε παρουσίαση διαδημοτικού προγράμματος κατά της κατάθλιψης ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Σε παρουσίαση διαδημοτικού προγράμματος κατά της κατάθλιψης ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Στην παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας ενάντια στην Κατάθλιψη (EAAD- Best) για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, που έγινε στη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου την Πέμπτη 30/09/2021, βρέθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

H Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) έχει την επιστημονική ευθύνη και εποπτεία υλοποίησης του προγράμματος που θα εφαρμοστεί σε τρεις Δήμους της Αττικής (Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Ηράκλειο), καθώς και στις Κυκλάδες (Πάρος – Αντίπαρος). Το πρόγραμμα μέσα από πολυεπίπεδες παρεμβάσεις, αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της φροντίδας ατόμων με κατάθλιψη, που αποτελεί τη βασική αιτία εκδήλωσης αυτοκτονικής συμπεριφοράς και μία από τις κυρίαρχες συναισθηματικές διαταραχές στις αναπτυγμένες χώρες, στην πρόληψη της αυτοκτονικής συμπεριφοράς, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας, στη μείωση του στίγματος, στην εκπαίδευση επαγγελματιών διαφόρων ειδικοτήτων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος η EAAD θα μοιράζεται τη γνώση που έχει ως σήμερα αποκτηθεί από την εφαρμογή του στις άλλες χώρες, καθώς έχει εφαρμοσθεί σε περισσότερες από 150 περιοχές σε 15 χώρες εντός και εκτός Ευρώπης και θα παρέχονται συγκεκριμένα βήματα εφαρμογής και θα υπάρχει συνεχής αξιολόγηση. Το EAAD-Best είναι τριετούς διάρκειας (2021-2024) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Μαυρίδης, στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Η κατάθλιψη αποτελεί τη βασική αιτία εκδήλωσης αυτοκτονικής συμπεριφοράς και μία από τις κυρίαρχες συναισθηματικές διαταραχές στις αναπτυγμένες χώρες. Για τη βελτίωση της φροντίδας των ατόμων με κατάθλιψη οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τη γνώση των ειδικών και να ενώσουμε δυνάμεις. Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου μας επιδιώκει τη συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και τη συνέργεια στην υλοποίηση προγραμμάτων, καθώς οι ανάγκες γίνονται πιο σύνθετες, ενώ η βέλτιστη αποτελεσματικότητα και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών απαιτεί τη διεπιστημονικότητα, τη σύμπραξη και την υλοποίηση διαδημοτικών δράσεων. Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση του προγράμματος και πιστεύουμε ότι μέσα από την καλή συνεργασία με την ΕΠΑΨΥ και με τους άλλους Δήμους θα μπορέσουμε να στηρίξουμε αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την κατάθλιψη».

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου και αναπληρωτής δημάρχου, Στέφανος Τσιπουράκης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικών Υπηρεσιών Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), Πέτρος Κόνιαρης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Ηρακλείου, Δέσποινα Αϊβατζίδου, ο πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ, Γιώργος Τζεφεράκος, ο επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτής της ΕΠΑΨΥ Στέλιος  Στυλιανίδης και ο ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, που θα είναι ο πρεσβευτής της καμπάνιας ευαισθητοποίησης του project. Χαιρετισμό απηύθυνε διαδικτυακά η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet