Συμμαχία Πολιτών: Διαλυμένος, χωρίς καθαριότητα και διαφάνεια ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Διαλυμένος, χωρίς καθαριότητα και διαφάνεια ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Για «απογοητευτική εικόνα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης με γεμάτους κάδους, παιδικές χαρές ακατάλληλες και λακούβες στους δρόμους» κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Ένας Δήμος διαλυμένος χωρίς καθαριότητα, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς διαφάνεια» η παράταξη αναφέρει σχετικά: «Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για την ουσιαστική διάλυση της λειτουργίας του Δήμου στους περισσότερους τομείς. Αλλά εκεί που δεν έχει… ανταγωνιστή πανελληνίως διοίκηση του κ. Μαυρίδη είναι η καθαριότητα και τα θέματα καθημερινότητας. Οι πολίτες είναι όχι απλώς δυσαρεστημένοι, αλλά απογοητευμένοι με την καθαριότητα της πόλης. Οι κάδοι είναι συνήθως γεμάτοι και άπλυτοι, οι δρόμοι δίνουν εικόνα εγκατάλειψης. Τα πεζοδρόμια είναι στα χάλια τους, οι λακούβες αυξάνονται, οι παιδικές χαρές ακατάλληλες, οι αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς φροντίδα.

Τα μόνα που πάνε καλά στον Δήμο είναι τα δελτία Τύπου του δημάρχου που μιλούν για μία… υπέροχη πόλη, οι φωτογραφίες του δημάρχου που κατακλύζουν το site του και τα τοπικά ΜΜΕ, και βεβαίως ο αποκλεισμός της αντιπολίτευσης από τα μέσα του Δήμου. Γιατί οι διοικούντες θεωρούν ότι ο Δήμος είναι ιδιοκτησία τους. Μην ξεχάσουμε τα πάνε καλά στον Δήμο και στα ρουσφέτια. Ειδικότητά τους οι προσλήψεις των κολλητών τους. Ακόμα και οι πολίτες που ψήφισαν για δεύτερη φορά τον κ. Μαυρίδη φωνάζουν πλέον δυνατά γιατί τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο. Αλλά τώρα είναι πολύ αργά για… δάκρυα».

«Η εικόνα της πόλης είναι απογοητευτική. Και αυτό το χάλι άρχισε να διαμορφώνεται από την περίοδο του κ. Φωκιανού. Η κατάσταση βεβαίως επιδεινώθηκε όταν ο… εκλεκτός του διάδοχος κ. Μαυρίδης ανέλαβε τη δημαρχία. Μιλάμε για τη δεκαετία της υποβάθμισης της πόλης. Κι όμως εμείς είχαμε παραδώσει την Πεύκη πεντακάθαρη και λειτουργική» τόνισε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης Συμμαχία Πολιτών Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει «μεγάλο θέμα της αδιαφάνειας που κυριαρχεί στον Δήμο».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρακόπουλος σημείωσε: «Το πρώτο που έπραξαν το 2011 ο κ. Φωκιανός με τον τότε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μετέπειτα δήμαρχο κ. Μαυρίδη ήταν να καταργήσουν το ιντερνετικό ραδιόφωνο που είχαμε εγκαταστήσει στον Δημο Πεύκης για τις απευθείας μεταδόσεις των συνεδριάσεων του Δ.Σ., καθώς, επίσης και να στείλουν στην… αποθήκη τις εγκαταστάσεις για τηλεοοπτικές καλύψεις των συνεδριάσεων και των εκδηλώσεων του Δήμου (θεατρικά κ.λπ.) που είχε εξασφαλίσει με ευρωπαϊκά κονδύλια ο Δήμος Πεύκης. Και όλα αυτά για να μην υπάρχει δημοσιότητα στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet