Ο Εθελοντισμός τιμώμενο “πρόσωπο” για το 2016 από το ΠΕΑΠ
Κοινωνία

Ο Εθελοντισμός τιμώμενο “πρόσωπο” για το 2016 από το ΠΕΑΠ

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους από το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου. Αφιερωμένη στις αξίες του Εθελοντισμού, τη συλλογικότητα, το ήθος και την ειλικρινή προσφορά, η εκδήλωση – θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου συνδυάστηκε με τιμητικές βραβεύσεις συμπολιτών οι οποίοι στήριξαν εθελοντικά και ανιδιοτελώς την προσπάθεια του ΠΕΑΠ.για τη δημιουργία Πολιτισμού δίπλα στον Άνθρωπο.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η πρόεδρος του ΠΕΑΠ, «τα πρότυπα είναι απαραίτητα για τη ζωή των ανθρώπων και η παρουσία τους γίνεται καταλυτική, όταν ενσαρκώνουν αξίες, τρόπο ζωής, σκέψη που αντέχει στον χρόνο και στις πολλαπλές αντιφάσεις της σημερινής πραγματικότητας. Αυτός λοιπόν είναι και ο συμβολισμός της εκδήλωσης που υιοθετούμε  και φιλοδοξούμε να καθιερώσουμε ως θεσμό τα επόμενα χρόνια».

Η κα Μ. Πατούλη-Σταυράκη αφιέρωσε το κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας που αναλογούσε στο ΠΕΑΠ στον εθελοντισμό τονίζοντας ότι «ο Εθελοντισμός δίνει νέο περιεχόμενο στη ζωή μας χωρίς να ζητάει ανταπόδοση. Αυτόν τον Πολιτισμό των Ιδεών βραβεύουμε σήμερα στο πρόσωπο συμπολιτών μας, που θέλησαν να αγκαλιάσουν την μέχρι σήμερα προσπάθειά μας, που προσέφεραν ανιδιοτελώς τον προσωπικό τους χρόνο και το σημαντικότερο οι πράξεις τους αποτελούν κατάθεση ψυχής και φέρουν την προσωπική σφραγίδα των ανθρωπιστικών Ιδεωδών που πρεσβεύουν».

Κοπή πίτας στο ΠΕΑΠ

Παράλληλα, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, κόβοντας το κομμάτι του Δήμου, ευχήθηκε σε όλους “χρόνια πολλά και η νέα χρονιά να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για όλους με υγεία, αγάπη, ειρήνη και αισιοδοξία”. Επίσης, ευχαρίστησε την πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους του ΠΕΑΠ για τη μέγιστη προσπάθεια που έχουν καταβάλει στο τομέα των αρμοδιοτήτων τους, αναδεικνύοντας τον Δήμο πολιτιστικά, καθώς τις δυνατότητες που διαθέτει το έμψυχο δυναμικό των δομών του ΠΕΑΠ.

Τέλος, κομμάτι έκοψαν εκπρόσωποι από τις δομές του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος, των εργαζομένων του ΠΕΑΠ και των εθελοντών του Δήμου μας.

Αναμνηστικά γούρια μοιράστηκαν σε όλους, καθώς και το καθιερωμένο κομμάτι βασιλόπιτας.

Η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο και πιο εορταστικό τρόπο, με ένα εξαιρετικό ποιοτικό μουσικό πρόγραμμα από τη νεοσύστατη Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, τη Brillante Classic Orchestra, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κατερίνας Βαφειάδου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet