Δ. Κωνστάντος: Αδικαιολόγητα απών και πάλι από το Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μαυρίδης
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Αδικαιολόγητα απών και πάλι από το Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μαυρίδης

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, αφού δεν είχε αρχικώς διεξαχθεί στις 19 Ιουνίου, λόγω έλλειψης απαρτίας.

Τον απολογισμό της συνεδρίασης κάνει ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνστάντος, γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου. «Αδικαιολόγητα απών και πάλι ο κ. Μαυρίδης. Ιδιαίτερα σοβαρά και επείγοντα ζητήματα τέθηκαν από συμπολίτες μας» τονίζει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Οι επιπτώσεις από την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης με επίκεντρο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, η συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση με τα βοθρολύματα στο Ηλιακό Χωριό, οι διαχρονικές παθογένειες της τοπικής δημοκρατίας, ο απών και πάλι κ. Μαυρίδης «πρωταγωνίστησαν» στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Ιουνίου 2019. Η ημερήσια διάταξη ήταν η ίδια με αυτή της συνεδρίασης της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2019 που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας και από την οποία απουσίαζε και πάλι ο δήμαρχος.

Ως γνωστόν τον προσεχή Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και στον Δήμο μας η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση η οποία αν και σε επίπεδο πολιτικής είναι επιθυμητή και επιβεβλημένη, η εφαρμογή της δημιουργεί προβλήματα κυρίως όσον αφορά στη διαθεσιμότητα αιθουσών διδασκαλίας για τα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας πριν λίγες ημέρες, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης πρόκειται να τοποθετηθεί προκατασκευασμένη αίθουσα διδασκαλίας ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες από την αύξηση των μαθητών.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Σύλλογος Γονέων και εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, εξέφρασαν με επιχειρήματα τα πολλαπλά λειτουργικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε μία ήδη επιβαρυμένη σχολική μονάδα, εκφράζοντας την απορία τους για τα κριτήρια επιλογής του συγκεκριμένου σχολείου, αποδίδοντας μομφή και σκοπιμότητα στη διοίκηση του Δήμου ότι ουσιαστικά «έκρυψε» το θέμα μέχρι τη διεξαγωγή των πρόσφατων εκλογών και το δημοσιοποίησε εκ του ασφαλούς μετά. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων προειδοποίησαν για έναν «θερμό» Σεπτέμβριο σε περίπτωση που επιχειρηθεί η υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Η διοίκηση του Δήμου μέσω του αναπληρωτή δημάρχου κ. Νικολιδάκη και των αντιδημάρχων κ.κ. Πανταζή, Τσελέντα και Γκαραβέλα υπεραμύνθηκε των δικών της ενεργειών καταλογίζοντας στην κεντρική διοίκηση αδράνεια στην υλοποίηση των εναλλακτικών λύσεων που είχε προτείνει μέσω αλληλογραφίας. Ο κ. Τσελέντας επιπρόσθετα ανέφερε ότι το υπουργείο επέλεξε το συγκεκριμένο σχολείο γιατί είναι το μόνο που ΔΕΝ ανήκει ιδιοκτησιακά στον Δήμο μας και ως εκ τούτου ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει. Εκ μέρους της αντιπολίτευσης η διοίκηση του Δήμου κατηγορήθηκε για πολλοστή φορά για μία διαχειριστικού τύπου πολιτική μέσω ανταλλαγής επιστολών η οποία έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική σε πολλά θέματα. Επιπρόσθετα καταγγέλθηκε και πάλι ο κ. Μαυρίδης για την άρνησή του να συζητηθεί το μείζον θέμα της παιδείας στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως εύλογα και τεκμηριωμένα έχει ζητηθεί πολλάκις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι ψηφίσαμε υπέρ της συζήτησης ως έκτακτου θέματος των επιπτώσεων της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο μας με βάση και την εξέλιξη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης. Η πρόταση για τη συζήτηση κατατέθηκε από τον κ. Θεοδωρακόπουλο. Ωστόσο η πλειοψηφία την καταψήφισε χωρίς να δεσμευτεί και για την πραγματοποίηση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για το θέμα αυτό. Στο σημείο αυτό αποχώρησε ο κ. Θεοδωρακόπουλος καταγγέλλοντας την άρνηση της διοίκησης να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό και επείγον ζήτημα.

Στο πλαίσιο της ημέρας του πολίτη τέθηκε και πάλι το θέμα των βοθρολυμάτων στο Ηλιακό Χωριό με τους κατοίκους να εκφράζουν τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους για την κατάσταση που δημιουργείται συνεχώς τόσο σε υπαίθριους χώρους όσο και στις κατοικίες. Δυστυχώς το ζήτημα αυτό που προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια σύγχρονης και οργανωμένης κοινωνίας, παραμένει ανεπίλυτο γιατί Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος μας και αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους κωφεύουν, επιτρέποντας τη συνέχιση ενός μείζονος προβλήματος υγιεινής που είναι βέβαιο ότι θα είχαν επιλύσει αν συνέβαινε στη δική τους αυλή, στο δικό τους σπίτι.
Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη χρηματοδότηση 4.500 ευρώ στον Α.Ο. Πεύκης, 3.500 ευρώ στον Α.Ο. Λυκόβρυσης και 3.500 ευρώ στην Αθηνά Μαγκουφάνας 2004 στο πλαίσιο της ενίσχυσης σωματείων και συλλόγων για το 2019. Επίσης ενέκρινε την ενίσχυση του Συλλόγου Κατοίκων Ηλιακού Χωριού με το ποσό των 500 ευρώ.

Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις προϋπολογισμού του Δήμου και των νομικών προσώπων ΚΟΙΠΑΠ και ΠΕΑΠ.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρόνο, ωστόσο η αναιτιολόγητη και πάλι απουσία του κ. Μαυρίδη που εκτός από περιφρονητική προς το Δημοτικό Συμβούλιο είναι και προσβλητική για τους παριστάμενους πολίτες, οι υψηλοί τόνοι χωρίς ουσία και ενδιαφέρον από τη συνήθη ομάδα δημοτικών συμβούλων, οι καταγγελτικές αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση δημοτικών συμβούλων, η παρουσία μόλις 12 δημοτικών συμβούλων από τους 33 στη λήξη της συνεδρίασης και η αδυναμία παροχής ουσιαστικών απαντήσεων στα σοβαρά ζητήματα που έθεσαν οι πολίτες, ανέδειξαν και πάλι τις σοβαρές παθογένειες στη λειτουργία και στην ποιότητα της τοπικής δημοκρατίας που φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο από 1ης Σεπτεμβρίου 2019.

Ωστόσο όπως επισημάναμε είναι ακόμα νωπή η επιβράβευση της διοίκησης του κ. Μαυρίδη στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου στοιχείο που οφείλει να προβληματίσει και τους συμπολίτες μας όταν παραπονούνται συνεχώς για τα υπαρκτά και σημαντικά προβλήματα στην ποιότητα ζωής και στην καθημερινότητα, για την απραξία του δημάρχου και την παντελή έλλειψη διαδικασιών διαλόγου και διαβούλευσης. Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών ουσιαστικά προσέδωσε επιχειρήματα και δύναμη στην πλευρά της Διοίκησης του Δήμου τα οποία προσέφεραν με την ψήφο τους οι δημότες. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet