Δ. Κωνστάντος: Τι δένει τη διοίκηση Μαυρίδη με την “ανεξάρτητη” κ. Νικολαροπούλου;
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Τι δένει τη διοίκηση Μαυρίδη με την “ανεξάρτητη” κ. Νικολαροπούλου;

«Τι δένει τη διοίκηση Μαυρίδη με την “ανεξάρτητη” κ. Νικολαροπούλου;» αναρωτιέται ο  επικεφαλής  της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη .-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Σε ανακοίνωσή του εκφράζει το προαναφερόμενο ερώτημα με αφορμή τη στάση των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης, αλλά και του ίδιου του δημάρχου, Τάσου Μαυρίδη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Ιανουαρίου 2017, οπότε η ανεξάρτητη σύμβουλος Βασιλική Νικολαροπούλου είχε διατυπώσει αιχμές για την οικονομική διαχείριση στο νομικό πρόσωπο ΠΕΑΠ από την τέως πρόεδρό του, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Ιανουαρίου παρακολουθήσαμε την «ανεξάρτητη» δημοτική σύμβουλο κ. Κική Νικολαροπούλου να καταγγέλλει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΑΠ και η πρώην πρόεδρός του κ. Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, χρήζουν έρευνας για ποσά 500.000 ευρώ, για πόρους που διατέθηκαν(;) σε ευρωπαϊκά προγράμματα και απόκτηση ISO και για την εγκατάλειψη του κτηρίου Τζερμιά όπου στεγάζονται τα εικαστικά τμήματα.

Τόσο ο δήμαρχος κ. Αναστάσιος Μαυρίδης όσο και ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ και νυν πρόεδρος, κ. Γιώργος Καρύμπας, αρνήθηκαν(!) να αποδοκιμάσουν τις καταγγελίες της κ. Νικολαροπούλου λες και αφορούσαν κάποια άλλη διοίκηση και όχι τη δική τους! Αν εξαιρέσουμε το θέμα του κτηρίου Τζερμιά, όπου υπήρξε επαρκής αντίκρουση των καταγγελιών, στα οικονομικά ζητήματα υπήρξε απόλυτη αφωνία, με σαφή την προσπάθεια να μην υπάρξει καταδίκη των ισχυρισμών της κ. Νικολαροπούλου. Το ίδιο έπραξαν και όλοι ανεξαιρέτως οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

Στα επίμονα ερωτήματά μου προς τον κ. Καρύμπα αν η σιωπή του στις καταγγελίες της κ. Νικολαροπούλου σημαίνουν και αποδοχή τους και κατά συνέπεια αφετηρία για έλεγχο, εκείνος και πάλι αρνήθηκε να τις απορρίψει.

Αν σε ευθείες καταγγελίες κακής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος όπως έπραξε η κ. Νικολαροπούλου, η διοίκηση του κ. Μαυρίδη όχι μόνο δεν τις καταδικάζει και απορρίπτει, αλλά με τη σιωπή και την ανοχή, δείχνει να τις επιδοκιμάζει, προκύπτει εύλογα το ερώτημα «τι δένει τη διοίκηση Μαυρίδη με την ανεξάρτητη κ.  Νικολαροπούλου», ώστε να προτιμά ο δήμαρχος να εκτίθεται σε ζητήματα οικονομικά και διαφάνειας, όταν σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν έχει επιδείξει άμεσα πολιτικά αντανακλαστικά καταδίκης;

Το μόνο εμφανές, τουλάχιστον, είναι η κοινή θητεία στο επιτελείο του πρώην δημάρχου κ. Δημήτρη Φωκιανού. Αν αυτό είναι το κοινό στοιχείο που τους «δένει» τότε όλοι αναρωτιόμαστε ποιον κόμπο δεν θέλουν να λύσουμε;

Τη διαχείριση του ΠΕΑΠ της περιόδου 2011-2014 όπου πρόεδρος ήταν η κ. Νικολαροπούλου, με γνωστή την άρνηση του δημάρχου κ. Μαυρίδη να δοθούν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα του ελέγχου; Τη λυσσαλέα άρνηση διενέργειας ελέγχου στο ΚΟΙΠΑΠ, όπου μέχρι πρότινος ούτε λογιστικές καταστάσεις δεν υπήρχαν; Τις αναμφισβήτητες ευθύνες που υπάρχουν στην απαξίωση και εγκατάλειψη του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης, που έντεχνα και ο πρώην δήμαρχος κ. Φωκιανός συνηγόρησε, ευτυχώς χωρίς επιτυχία, να μετατραπεί σε υπερτοπικό πράσινο σημείο ώστε να κλείσει το όλο θέμα; Την ελάχιστη έκπτωση, μόλις 17%, στο έργο εκατομμυρίων που ολοκληρώνεται στη Λυκόβρυση στο Ο.Τ.9;    

Δημήτρης Γ. Κωνστάντος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής “Λυκόβρυση Πεύκη .-“

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet