Δύο υποψήφιοι δήμαρχοι, δύο διαφορετικές προσεγγίσεις στην απόσυρση του Γ. Πατούλη από την κούρσα των περιφερειακών εκλογών
Πολιτική

Δύο υποψήφιοι δήμαρχοι, δύο διαφορετικές προσεγγίσεις στην απόσυρση του Γ. Πατούλη από την κούρσα των περιφερειακών εκλογών

Η αποχώρηση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη από την κούρσα των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, μετά τον σάλο που ξεσήκωσε το… λάθος ζεϊμπέκικο, είναι φυσικό να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.

Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που βρέθηκαν πολύ κοντά στον περιφερειάρχη όλα αυτά τα χρόνια; Οι πρώτες αντιδράσεις στον Βόρειο Τομέα Αθηνών έχουν να κάνουν με δύο υποψήφιους δημάρχους, την πρώην σύζυγο του Γ. Πατούλη, Μαρίνα Σταυράκη, που διεκδικεί τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και τον Χάρη Ρώμα, μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, ο οποίος διεκδικεί τον Δήμο Χαλανδρίου.

H κ. Σταυράκη, σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογιαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αφού αρχικώς μας υπενθυμίζει το διαζύγιό της με τον κ. Πατούλη, προσθέτει ότι ο περιφερειάρχης «πέτυχε πολλά για την Αττική». Ωστόσο, αμέσως μετά σπεύδει να δηλώσει τη στήριξή της στον υποψήφιο περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία της μαζί του.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της η κ. Σταυράκη αναφέρει:

«O @giorgos.patoulis ανεξαρτήτως του οτι πήραμε διαζύγιο πριν από 2 χρόνια, ήταν ένας Περιφερειάρχης που προσπάθησε και πέτυχε πολλά για την Αττική. O @nickhardgr, είμαι βέβαιη πως θα αξιοποιήσει όσα θετικά έγιναν και θα πετύχει ακόμη περισσότερα για όλους μας. Θα τον στηρίξουμε όλοι για να το πετύχει».

Αντιθέτως, ο κ. Ρώμας, στη δική του ανάρτηση, την οποία συνοδεύει με φωτογραφία του με τον κ. Πατούλη, εκφράζεται με θερμά λόγια για τον φίλο του Γιώργο -όπως τον αποκαλεί- χωρίς καμία αναφορά στον κ. Χαρδαλιά.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Χαλάνδρι στο Φως αναφέρεται στην απόφαση του Γ. Πατούλη να αποσύρει την υποψηφιότητά του ενόψει των προσεχών εκλογών χαρακτηρίζοντάς την ως δείγμα «ανωτερότητας» και «πολιτικής αξιοπιστίας».

Ειδικότερα, ο κ. Ρώμας αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Η απόφαση του Γιώργου Πατούλη, του πάνω από όλα φίλου μου Γιώργου, να αποσυρθεί από την αυτοδιοικητική κούρσα για να μην δημιουργήσει αντάρτικο μέτωπο ενάντια στην παράταξη που τιμά και στηρίζει χρόνια, αποδεικνύει ανωτερότητα και πολιτική αξιοπιστία.

Για το ατόπημα του ζεϊμπέκικου που χορεύτηκε την εντελώς λάθος στιγμή απολογήθηκε και δεν υπάρχει περίπτωση να διαγράψω μία γνωριμία σαράντα χρόνων για αυτό το λόγο. Ούτε θα επιτρέψω να διεξάγεται μπροστά μου αυτό το ανάλγητο: «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται».

Πολλά θα ειπωθούν από καλοθελητές αλλά συμβουλεύω, τουλάχιστον τους συνοδοιπόρους μου στην Περιφέρεια Αττικής επί της τετραετίας διοίκησης Πατούλη ,να μην δείξουν ίχνος αχαριστίας. Να τον ευχαριστήσουν ολόψυχα για την ευκαιρία που μας έδωσε, ειδικά σε όσους είχαμε θεσμικούς ρόλους μεγάλων ευθυνών.

Δίπλα στον Γιώργο είδα και έμαθα τι σημαίνει να παράγεις αδιάκοπα κοινωφελές έργο, τι σημαίνει δρω για το κοινό καλό. Το λέω και το εννοώ. Θα πρέπει να έχει πολύ ισχυρές αποδείξεις κάποιος για να με κάνει να αλλάξω γνώμη για την αξιοσύνη αυτού του πολιτικού άντρα.

Εύχομαι καλή τύχη στην συνέχεια της πορείας του που αποκλείεται να μην είναι δημιουργική και συγκινημένος αυτή την στιγμή που γράφω την ανάρτηση στέλνω την αγάπη μου για μία ακόμη φορά!».

Είναι από ποια σκοπιά το βλέπει ο καθένας…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet