Η Μαρίνα Σταυράκη «επιστρέφει» στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης διεκδικώντας τη δημαρχία
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Η Μαρίνα Σταυράκη «επιστρέφει» στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης διεκδικώντας τη δημαρχία

Η κ. Μαρίνα Σταυράκη, πρώην σύζυγος του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, επιβεβαιώνει τις φήμες που μήνες τώρα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ότι δηλαδή θα διεκδικήσει τον Δήμο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Φήμες που πλέον είχαν πληθύνει από την ώρα που ο νυν δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης ανακοίνωσε την απόφασή του να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη δημαρχία.

Τελικώς, με ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Σταυράκη δηλώνει επίσημα ότι θα κατέβει υποψήφια δήμαρχος στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, κοινοποιώντας μάλιστα και σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα».

Θυμίζουμε ότι η νυν δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece και του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων είχε μπερδέψει στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές όσους ασχολούνταν με τα εκλογικά πράγματα, καθώς αρχικώς είχε διαφανεί ότι θα διεκδικούσε τη δημαρχία στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ωστόσο στη συνέχεια «έριξε τη βόμβα», ανακοινώνοντας, προ-παραμονές Χριστουγέννων του 2018, και μάλιστα ημέρα Κυριακή, την απόφασή της να διεκδικήσει τη δημαρχία στον Δήμο Αμαρουσίου, κόντρα στον υποψήφιο που προωθούσε η Νέα Δημοκρατία Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Απόφαση που προκάλεσε «συναγερμό» στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο, αλλά και ισχυρούς «πονοκεφάλους» στον τότε σύζυγό της Γ. Πατούλη, ο οποίος διεκδικούσε την Περιφέρεια της Αθήνας.

Φαίνεται, όμως, ότι οι πιέσεις που της ασκήθηκαν στα 24ωρα που ακολούθησαν ήταν ισχυρές, με αποτέλεσμα την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 η ίδια, με μια λακωνική δήλωσή της, προτάσσοντας «το καλό της πόλης μας, τη στήριξη της οικογένειάς μου και την ενότητα της παράταξης από την οποία προέρχομαι», ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει τη δημαρχία στο Μαρούσι. Αντί αυτού, κατέβηκε υποψήφια δημοτική σύμβουλος, θέση στην οποία και τελικώς εκλέχθηκε.

Σήμερα, πλέον πολλά έχουν αλλάξει από εκείνη την εποχή. Οι δρόμοι του Γ. Πατούλη με τη Μ. Σταυράκη χώρισαν, η αποχώρηση του Τ. Μαυρίδη από την κούρσα των επόμενων εκλογών άνοιξε τον δρόμο στη Λυκόβρυση – Πεύκη και πλέον η κ. Σταυράκη δηλώνει έτοιμη να δοκιμαστεί σε ένα ακόμη πεδίο.

Αναμφίβολα, η υποψηφιότητά της δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό του συγκεκριμένου Δήμου, όπου η κ. Σταυράκη διατηρεί πολλούς φίλους, αλλά και άσπονδους εχθρούς. Κάποιοι από τους τελευταίους ήδη προσπαθούν να «ψαλιδίσουν» την υποψηφιότητά της, λέγοντας ότι η νέα υποψήφια -αν και στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος νομικού προσώπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ΠΕΑΠ)- απέχει για μακρό χρονικό διάστημα από τα τεκταινόμενα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να έχει χάσει την επαφή με την τοπική κοινωνία.

Ωστόσο, «κοντός ψαλμός αλληλούια». Η προεκλογική περίοδος μόλις άρχισε και σύντομα θα ξέρουμε αν η υποψηφιότητα της κ. Σταυράκη θα είναι αυτή που θα κάνει, ή όχι, την ανατροπή σε έναν Δήμο όπου όλα δείχνουν να είναι ανοιχτά…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet