ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: “Απαντήστε επί της ουσίας κα Πατούλη”
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: “Απαντήστε επί της ουσίας κα Πατούλη”

Με αρκετή δόση ειρωνείας επανέρχεται η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης στο θέμα που εξελίσσεται σε… κόντρα με την πρόεδρο του ΠΕΑΠ, δημοτική σύμβουλο Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, με αφορμή πρόσκληση της τελευταίας προς τα παιδιά της πόλης να συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία του γειτονικού Δήμου Αμαρουσίου. Η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Μαρία Γώγου, κατηγορεί την πρόεδρο του ΠΕΑΠ ότι επιχειρεί να ικανοποιήσει τις “επικοινωνιακές ανάγκες της”, ενώ την καλεί να απαντήσει επί της ουσίας των όσων της προσάπτει.

Πιστεύουμε ότι έπρεπε με πιο έμπρακτο τρόπο να δείξει ενδιαφέρον για τα παιδιά του Δήμου μας η κα Πατούλη, τα οποία, κατά τα άλλα, έχει υπηρετήσει από την θέση της εκπαιδευτικού σε σχολείο της Πεύκης. Τέτοιο όμως ενδιαφέρον, ασφαλώς και δεν πιστοποιείται από την κα Πατούλη, η οποία έσπευσε να εκδώσει προσκλητήρια ανακοίνωση για να προσέλθουν τα παιδιά του δικού μας Δήμου στη λαμπαδηδρομία αγάπης του… Δήμου Αμαρουσίου.

Είναι προφανές, αν όχι πασιφανές, ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο η κα Πατούλη προσπάθησε να ικανοποιήσει μόνο τις δικές της επικοινωνιακές ανάγκες, μιας και φαίνεται ότι ήθελε την παρουσία των παιδιών του Δήμου μας και ασφαλώς και των ψηφοφόρων-γονέων τους, για να την “καμαρώσουν” ως λαμπαδηφόρο και μεταλαμπαδεύουσα τη φλόγα της αγάπης στον Δήμο Αμαρουσίου. 

Πώς θα μπορούσε άλλωστε η κα Πατούλη να αντισταθεί στον πειρασμό μιας τέτοιας “φωτογραφίας” και μάλιστα… εκτός έδρας;

Πώς θα μπορούσε όμως κάτι τέτοιο να γίνει χωρίς την παρουσία του… “κοινού” της;

Η έκδοση λοιπόν μιας πρόσκλησης με την κατάλληλη “παρότρυνση” για παρουσία των παιδιών του Δήμου μας στον όμορο Δήμο, ασφαλώς και έδινε λύση στο πρόβλημα, εάν όχι δραστική, τουλάχιστον εμβαλωματική. Διότι εδώ που τα λέμε, πόσα παιδιά να πάνε και πόσοι γονείς-ψηφοφόροι να ακολουθήσουν;

Αλλά, τέλος πάντων!

Είδε κι απόειδε η κα Πατούλη και τελικά… “δέχτηκε” να είναι εκείνη που θα παρέδιδε με τη δική της λαμπάδα τη φλόγα της αγάπης στον δήμαρχο Αμαρουσίου.

Με όλα τα παραπάνω και πέραν του οποιουδήποτε μειδιάματος, που είναι λογικό να προκαλείται, γίνεται σε όλους μας αντιληπτό ότι τα κακέκτυπα του Βυζαντισμού, σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να ονομαστούν αυτοδιοικητή δράση και υπηρεσία.

Προς τούτο, καλούμε ορισμένους να συνέλθουν και να αφήσουν το Βυζάντιο στην Ιστορία του. Να αφήσουν στην Ιστορία τους και τον Ιουστινιανό και την Θεοδώρα. Να αφήσουν στην Ιστορία της και την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία.

Σε ό,τι αφορά σε εμάς ας είναι όλοι βέβαιοι ότι ακόμη κι έτσι, ουδεμία αντίρρηση θα είχαμε, εάν η κα Πατούλη την αγωνιώδη πρόσκληση που απηύθυνε στα παιδιά του Δήμου μας για να προστρέξουν στη λαμπαδηδρομία αγάπης του Δήμου Αμαρουσίου, την είχε απευθύνει και για την αντίστοιχη λαμπαδηδρομία του δικού μας Δήμου, η οποία είχε μάλιστα προηγηθεί από αυτήν του όμορου Δήμου. Εάν επί αυτού έχει κάτι να μας απαντήσει η κα Πατούλη, τότε ας το πράξει. Διότι από πομφόλυγες είμαστε χορτάτοι τόσο εμείς, όσο και η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας.

Ο κρότος από τα αυτοχειροκτοτήματα μείωσε πια την ακοή μας, και τα αστραποβροντήματα των φωτογραφικών μηχανών θόλωσαν την όρασή μας.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet