“Μονόδρομος η αναχρηματοδότηση των δανείων”
Πολιτική

“Μονόδρομος η αναχρηματοδότηση των δανείων”

“Το λειτουργικό έλλειμμα του Δήμου φθάνει τα 2.000.000 ευρώ ετησίως και η αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠ&Δ) είναι μονόδρομος, Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος οδεύει στο Παρατηρητήριο, με δυσμενείς επιπτώσεις για όλους”, υποστηρίζει η δημοτική αρχή, σε σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρονται και τα ακόλουθα:

Ο δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο του ΤΠ&Δ κύριο Αλέξανδρο Κρητικό, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου. Ο πρόεδρος του Ταμείου είναι ενήμερος για το αίτημα της αναχρηματοδότησης. Δυστυχώς ο υπερδιπλασιασμός του χρέους του Δήμου Πεύκης και η περίοδος χάριτος της περιόδου 2007-2010 (όπου δεν πληρώνονταν τα χρεολύσια των δανείων), οδήγησαν σε υπέρογκα τοκοχρεολύσια σήμερα, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Εκτός των άλλων μεταφέρθηκαν τα δάνεια του Δήμου από το ΤΠ&Δ (2007) σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Το όφελος από τη περίοδο χάριτος σπαταλήθηκε και το χρέος μεγάλωσε.

Μόνο σε 3,5 χρόνια μειώθηκαν δραστικά οι δαπάνες, σταμάτησαν οι σπατάλες και το υπέρογκο χρέος μειώθηκε κατά 8.000.000 ευρώ.

Η επίλυση του προβλήματος της αναχρηματοδότησης θα δώσει τη δυνατότητα για την περαιτέρω οικονομική εξυγίανση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet