Μ. Τραγάδη: Παραίτηση με καταγγελίες
Πολιτική

Μ. Τραγάδη: Παραίτηση με καταγγελίες

Καταγγέλλοντας “κομματικές διεργασίες” και “στημένα παιχνίδια” κατά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου για τις δημοτικές εκλογές στη Λυκόβρυση-Πεύκη, η κ. Μαρία Τραγάδη ανακοίνωσε την παραίτησή της από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία συμμετέχει και δηλώνει πλέον απλό μέλος του κόμματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή της:

Αγαπητοί σύντροφοι,

Παρακολούθησα όπως όλοι μας τη διαδικασία ανάδειξης του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ και του υποψηφίου δημάρχου του για τον Δήμο μας. Όλοι μας λέγαμε ότι είναι σωστό να φτιάξουμε ένα πλατύ ψηφοδέλτιο και με αυτό να κατέβουμε και να πάρουμε τις δημοτικές εκλογές, γιατί μπορούσαμε να το κάνουμε. Εξάλλου αυτή ήταν και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά.

Όμως τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν έτσι. Μέσα σε λίγες μέρες έγιναν κομματικές διεργασίες που μας γύρισαν πίσω τουλάχιστον δυο με τρεις δεκαετίες. Μια παρέα συντρόφων, “έστησε το παιχνίδι”, και αντί να αγωνιστούμε για την κατάκτηση της δημοτικής αρχής με σκοπό να αλλάξει το τοπίο στον Δήμο μας, βρεθήκαμε να υποστηρίζουμε σαν πρώτιστη πολιτική αναγκαιότητα την δημιουργία της κομματικής δημοτικής παράταξής μας.

Σε καιρούς που άλλα πρωτεύουν αυτοί οι σύντροφοι περί άλλων τυρβάζουν, όντας μακριά από τα προβλήματα του Δήμου και των συμπολιτών μας.

  • Πολλές φορές στις συνεδριάσεις των συνελεύσεων και του γραφείου έθιξα και υπερασπίστηκα τις απόψεις ότι:
  • Πρέπει να υλοποιήσουμε την κεντρική πολιτική γραμμή εν όψει των δημοτικών εκλογών.
  • Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πλατύ σχήμα που να μπορεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα στον Δήμο μας.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια παρέα ανθρώπων, μια κομματική σφραγίδα που την κρατά μια παρέα ή μερικές οικογένειες.
  • Πρέπει να τελειώνουμε με την εσωστρέφεια μας και πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο φορέας που ακουμπούν πάνω του εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, είναι ο φορέας του επανασχεδιασμού της κοινωνικής και οικονομικής ζωής μας, είναι ο φορέας του μέλλοντός μας. Αν αυτό δεν το νιώθουμε εμείς και δεν το υλοποιούμε με τις αποφάσεις μας πώς θα πείσουμε τους συνανθρώπους μας για τους σκοπούς μας; Αν εμείς οι ίδιοι δεν νιώθουμε καλά με τις εσωτερικές μας λειτουργίες και με τις αποφάσεις μας, πώς θα μιλήσουμε στην τοπική κοινωνία για αυτές; Πώς θα μας κρίνει η τοπική κοινωνία και θα μας εμπιστευτεί, όταν διαπιστώσει ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα κατάρτισης ενός σοβαρού ψηφοδελτίου ή όταν δει ότι στο ψηφοδέλτιο μας μπαίνουν περισσότερα του ενός άτομα από τις οικογένειες μερικών συντρόφων ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι;

Η θέση αρκετών από εμάς είναι πολύ δύσκολη γιατί αφενός νιώθουμε την ανάγκη να υπερασπιστούμε την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αφετέρου βλέπουμε ότι η απόφαση της τοπικής οργάνωσης έτσι όπως πάρθηκε και υλοποιείται δεν κάνει το ίδιο και, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, παραμένει αμετακίνητα καταστροφική.

Με αναφορά στα παραπάνω και επειδή δεν μπορώ να υπερασπιστώ τις επιλογές της τοπικής οργάνωσης έτσι όπως μεθοδεύτηκαν από την κλειστή ομάδα που προανέφερα, αναγκάζομαι να παραιτηθώ από τα όργανα που συμμετέχω, να παραμείνω ως απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και να επιλέξω ως στάση μου για τα δημοτικά, εκείνο που μου υπαγορεύει η συνείδηση μου ως σωστό.

Μετά τιμής,

Μαρία Τραγάδη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet