“Πνίγουν” οικονομικά τον Δήμο
Πολιτική

“Πνίγουν” οικονομικά τον Δήμο

«Πρωτοφανές! Παρακρατήθηκε η δόση του Δεκεμβρίου των κεντρικών αυτοτελών πόρων». Με αυτόν τον τίτλο κυκλοφόρησε  ανακοίνωση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με την οποία καταγγέλλεται το γεγονός ότι δεν αποδόθηκε στους δήμους της χώρας η δόση του Δεκεμβρίου 2013 της κρατικής επιχορήγησης, Στην ίδια επιστολή, ο Δήμο ξεκαθαρίζει ότι, υπό αυτό το δεδομένο, είναι αδύνατη η εκτέλεση του προϋπολογισμού του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – καταγγελία του δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:

«Οι περικοπές των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση έχουν γίνει πια ανεξέλεγκτες. Εκτός των ποσών -που με κάθε ευκαιρία περικόπτονται- τώρα δεν μας δόθηκε η 12η δόση του Δεκεμβρίου 2013 της κρατικής επιχορήγησης που αφορά στο ποσό των 270.000 ευρώ.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών, βρίσκεται σε ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό αδιέξοδο με την πρόσφατη περικοπή. Δυστυχώς, τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ) δεν φαίνεται να θεωρούν κόκκινη γραμμή και αιτία ρήξης τέτοιου είδους αυθαίρετες ενέργειες της κεντρικής διοίκησης.

Ως πρόσχημα η κυβέρνηση επικαλείται τη μείωση των εξόδων των Δήμων λόγω των απολύσεων των Σχολικών Φυλάκων και των Δημοτικών Αστυνομικών. Γεγονός όμως πλήρως αναληθές εφόσον οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν μέχρι τον Μάιο 2014 το 80% της μισθοδοσίας των υπό απόλυση εργαζομένων.

Κατά συνέπεια με αυτά τα νέα αρνητικά δεδομένα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014 για τον Δήμο μας.»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet