Γ. Θεοδωρακόπουλος: Γιατί φοβάται τους ελέγχους ο κ. Δ. Φωκιανός;
Πολιτική

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Γιατί φοβάται τους ελέγχους ο κ. Δ. Φωκιανός;

Με ιδιαίτερα σκληρό ύφος απαντά σε πρόσφατη ανακοίνωση του τέως δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημήτρη Φωκιανού (Νέο «τρίγωνο» έντασης για ΠΕΑΠ και στο… βάθος το δημοτικό στάδιο Πεύκης), ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών και πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Αφού κατηγορεί τον κ. Δ. Φωκιανό ότι χρησιμοποιεί “γκεμπελίστικες μεθόδους” με σκοπό την “παραπλάνηση” των δημοτών, ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος εξαπολύει “εφ΄ όλης της ύλης” επίθεση στον τέως δήμαρχο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Γ. Θεοδωρακόπουλου.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ;

Είναι κοινό μυστικό ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη τους στις «κοκορομαχίες» που παρατηρούνται εντός και εκτός των Δημοτικών Συμβουλίων. Ζητούν από τους αιρετούς να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα των δήμων και να προσπαθούν για την επίλυσή τους. Κι όσο πιο ενωτικά το πράττουν, τόσο καλύτερα  για την πόλη.

Αυτή τη γραμμή ακολούθησα πιστά τόσο στη θητεία μου ως δημάρχου της Πεύκης (2007-2011), όσο και στη συνέχεια, ως επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εκλογές του 2014, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης – Λυκόβρυσης, η οποία έμεινε εκτός του τελικού για τη διεκδίκηση του Δήμου μόλις για 18 ψήφους, δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση εναντίον άλλων παρατάξεων ή άλλων υποψηφίων.

Ασχοληθήκαμε μόνο με το δικό μας πρόγραμμα. Θελήσαμε, σε βάρος των παραταξιακών συμφερόντων μας, να στείλουμε ένα διαφορετικό μήνυμα στους συμπολίτες μας. Ένα μήνυμα ενότητας και συνεννόησης για το συμφέρον του τόπου μας. Και τηρήσαμε τη γραμμή αυτή παρά τις προκλήσεις και τις προσωπικές επιθέσεις που μας έγιναν. Έτσι συνεχίζουμε και σήμερα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς βεβαίως να λησμονούμε τον θεσμικό μας ρόλο της μειοψηφίας. Αλλά δεν κάνουμε με τίποτα αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. 

Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για κάποιους άλλους. Όπως για παράδειγμα τον τέως δήμαρχος Δ. Φωκιανό, ο οποίος στην προσπάθειά του να απαντήσει στην κυρία Πατούλη έβαλε χωρίς λόγο και ολίγον Θεοδωρακόπουλο. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημά του. Θέλει να μεταφέρει αλλού τις τεράστιες ευθύνες που έχει για το κατάντημα του Δήμου μας. Και, όπως έκανε και σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, χρησιμοποιεί γκεμπελίστικες μεθόδους, πολλά ψεύδη και τόνους παραπληροφόρησης, όπως έκανε σε όλη τη θητεία του. Αλλά τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Και ο βασιλιάς έμεινε γυμνός. Στην ανακοίνωσή του, αντί να δώσει εξηγήσεις για τη χειρότερη θητεία αιρετού στην πόλη μας και για τα σοβαρά θέματα διαφάνειας που έχουν προκύψει, πουλάει και μαθήματα πολιτικού πολιτισμού, ο άνθρωπος που σε όλα τα μεγάλα έργα που δημοπράτήθηκαν επί δημαρχίας μας στην Πεύκη έβγαινε και έλεγε το κατάπτυστο «κατόπιν ενεργειών μου». Αλήθεια γιατί π.χ. δεν μας λέει:

  1. Πώς το έργο της ανάπλασης του Ο.Τ.9 της Λυκόβρυσης, το οποίο αρχικά είχε εγκριθεί στα 4.500.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε στα 14.200.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονται τόσο από εθνικούς πόρους (όχι της Ε.Ε.), όσο και από ειδική φορολογία των κατοίκων της Λυκόβρυσης, το λεγόμενο χαράτσι Φωκιανού. Και γιατί συνέβη μόνο στο έργο αυτό να πληρώνουν μερίδιο και οι κάτοικοι (Λυκοβρυσιώτες), κάτι που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στη χώρα;
  2. Ποια είναι η τύχη της έκτασης που θα έδινε δωρεάν στη Λυκόβρυση η ΑΓΕΤ Ηρακλής για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων. Γνωρίζει καλά το θέμα γιατί το χειριζόταν προσωπικά. Θα ενημερώσει τους πολίτες κάποτε γιατί τους κορόιδευε;
  3. Γιατί άφησε μισοτελειωμένο το κλειστό της Λυκόβρυσης, με συνέπεια να έχει σήμερα ερειπώσει, όταν το 2002 το παρέλαβε με το 65% των εργασιών ολοκληρωμένες; Ποιος δεν ήθελε αυτό το κλειστό και ποιος θα πληρώσει σήμερα την τεράστια ζημιά;
  4. Γιατί δεν υποχρεώθηκε ο εργολάβος να εγκαταστήσει στο Ο.Τ.9 σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση των δυο ανοικτών κολυμβητηρίων ώστε να γλυτώνει ο Δήμος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την περίοδο της λειτουργίας. Και αλήθεια, γιατί στον χώρο δεν σχεδιάστηκαν υπόγειες θέσεις στάθμευσης για τον κόσμο που θα χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις; Δεν σκέφτηκε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν μόνιμα στην περιοχή;  

Θα επανέλθουμε όμως σύντομα με τις πληγές που άφησε ανοικτές στον Δήμο αυτά τα χρόνια. Και θα αποκαλύψουμε όλα του τα ψέματα.

Είναι φανερό ότι ο κ. Φωκιανός, με την ανακοίνωση του αυτή, την οποία προκάλεσε ο διαχειριστικός έλεγχος που έγινε στο ΠΕΑΠ, φαίνεται να ανησυχεί. Ρωτάμε;  Φοβάται κάτι;

Του θυμίζουμε πάντως ότι αυτός ο έλεγχος στο ΠΕΑΠ έγινε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο δεν μετέχει κανένας εκπρόσωπος της δικής μας παράταξης και είχε τις ευλογίες του σημερινού δημάρχου, με τον οποίο ο τέως συναντιέται καθημερινά μαζί του και βεβαίως στήριξε στις εκλογές.

Στο πρόβλημα που έχει με την πρόεδρο του ΠΕΑΠ δεν θα αναμειχθούμε. Είναι εσωτερικό τους θέμα. Απλώς να του θυμίσουμε ότι για  την εκλογή του το 2010  στον ενιαίο Δήμο τον πρώτο ρόλο τον είχαν παίξει ο κύριος  Γιώργος Πατούλης και η κυρία Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη. Δεν είναι τυχαίο ότι τότε η Νέα Δημοκρατία δεν κατέβασε υποψήφιο δήμαρχο, στον μόνο Δήμο της Αθήνας και τον στήριξε με φανατισμό τον κ. Φωκιανό.  

Όμως θα επανέλθουμε στο θέμα σύντομα, γιατί είναι ευκαιρία να φωτιστούν αρκετά θέματα. Πάντοτε με χαμηλούς τόνους και χωρίς ύβρεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Υ.Γ. 1. Εξηγήσεις ζητάει ο κ. Φωκιανός γιατί το ΠΕΑΠ δεν έκανε διαχειριστικό στη θητεία μας. Δεν γνωρίζει ότι δεν έχει δικαίωμα; Ο ίδιος τέσσερα χρόνια γιατί δεν έκανε διαχειριστικό; Αλλά τι να πει όταν εγγράφως είχα ζητήσει από τον τέως δήμαρχο, αμέσως μετά τις εκλογές του 2010, να γίνει έλεγχος και στον Δήμο Πεύκης για τη δική μου θητεία και στον Δήμο Λυκόβρυσης για τη δική του. Το ίδιο είχα επαναλάβει αρκετές φορές αργότερα και με δημόσιες δηλώσεις. Κάτι το επαναλαμβάνω και σήμερα. Αυτός είχε τη διοίκηση, γιατί δεν προχώρησε; Τι φοβόταν;

Υ.Γ.2. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση, ο τέως αναφέρει ότι δήθεν επί θητείας μου αυξήθηκαν κατά οκτώ εκατομμύρια τα χρέη, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι το 2007 παραλάβαμε έναν Δήμο με δάνεια εκατομμυρίων, με ληξιπρόθεσμα χρέη και με τεράστιες υποχρεώσεις από τον φίλο του Π. Καμάρα. Τον πρώτο μας χρόνο, το 2007, ματαιώσαμε ακόμα και τα κούλουμα της Πεύκης, γιατί ο Π. Καμάρας δεν είχε αφήσει ούτε 2.000 ευρώ για χαλβά, εληές, λαγάνες και κρασί. Όσο για τα πολιτιστικά, βρήκαμε επάνω από 500.000 χρέη σε καλλιτέχνες, συνεργάτες και προμηθευτές. Ίδια εικόνα και στις δημοτικές επιχειρήσεις, όπου τα ρουσφέτια του φίλου του, κ. Καμάρα, ήταν αμέτρητα. Όπως και  τα χρέη και οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που βρήκαμε. Και στο θέμα αυτό ζητήσαμε το 2011 διαχειριστικό έλεγχο, αλλά η πλειοψηφία του κ. Φωκιανού έκανε πίσω.  

Υ.Γ. 3. Και κάτι ακόμα. Στην προσπάθειά του το 2011 να βγάλει τον Δήμο μας “κόκκινο” και να κάνει στη συνέχεια προπαγάνδα με γκεμπελίστικες μεθόδους, απέκρυψε ότι παρέλαβε από τον Δήμο Πεύκης χρήματα, απαιτήσεις και δικαιώματα ύψους 5.100.000 ευρώ. Τα οποία αναλύονται ως εξής:  α) Καταθέσεις του Δήμου και των ΝΠΔΔ 1.500.000 ευρώ, β) υποχρεώσεις τρίτων προς τον Δήμο 1.300.000 ευρώ, γ) παρακρατηθέντα σε βάρος της Πεύκης 2.000.000 ευρώ, που αποδόθηκαν στη συνέχεια και δ) 300.000 ευρώ για έργα που είχαν γίνει το 2009 και 2010 και  άργησαν να καταβληθούν στον Δήμο.

 Έτσι για να ξέρουμε τι διαβάζουμε…..

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet