Το Σώμα Επιθ. Δημ. Διοίκησης θα “ξεσκονίσει” από συστάσεως το ΠΕΑΠ
Πολιτική

Το Σώμα Επιθ. Δημ. Διοίκησης θα “ξεσκονίσει” από συστάσεως το ΠΕΑΠ

Να διατάξουν τη διενέργεια ελέγχου στη λειτουργία του Νομικού Προσώπου Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από την ημερομηνία σύστασής του έως και σήμερα και να του κοινοποιήσουν το σχετικό πόρισμα ζητεί ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Ο λόγος του ελέγχου είναι να διαπιστωθούν εάν ευσταθούν τα όσα αναφέρονται στον σχετικό διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ν.Π. ο οποίος και εντόπισε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρη Κωνστάντου (Στον γεν. επιθ. Δημ. Διοίκησης ο διαχειριστικός έλεγχος του ΠΕΑΠ), “παρατυπίες που αφορούν στην παρακολούθηση της λογιστικής καστάστασης του φορέα, τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων παροχής υπηρεσιών και υλικών και γενικότερα σε ζητήματα διοικητικής διαχείρισης”.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

Κοινοποιήθηκε σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2016, στον επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Δημήτρη Κωνστάντο, επιστολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή προς τον Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημοσθένη Κασσαβέτη, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται “… παρακαλούμε να διατάξετε τη διενέργεια ελέγχου της λειτουργίας του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από την ημερομηνία σύστασής του μέχρι και σήμερα και να μας κοινοποιήσετε το σχετικό πόρισμα”.

Η επιστολή έχει ημερομηνία 19/01/2016, αριθμό πρωτοκόλλου ΓΕΔΔ/Φ55.16/998 και έρχεται σε συνέχεια της κατάθεσης στις 15/12/2015 από τη δημοτική μας παράταξη των συμπερασμάτων του ελέγχου που διενεργήθηκε στο ΠΕΑΠ, με απόφαση του σημερινού Δ.Σ. του νομικού προσώπου και περίοδο αναφοράς το οκτάμηνο από 1/1/2014 μέχρι και 31/8/2014.

Δημοσιοποιούμε το περιεχόμενο της επιστολής, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας όπως έχουμε δεσμευτεί για την εξέλιξη της διαδικασίας, με πλήρη διαφάνεια, τεκμηριωμένα γεγονότα και απόλυτο σεβασμό στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές οι οποίες έχουν θεσμικά την αποκλειστική αρμοδιότητα αξιολόγησης και τελικής κρίσης.

Η επιστολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προς το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών

Η επιστολή του Λ. Ρακιντζή

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet