Συνεχίζεται καλλιτεχνικά… ο χειμώνας
Πολιτισμός

Συνεχίζεται καλλιτεχνικά… ο χειμώνας

Ο «Καλλιτεχνικός Χειμώνας 2013-2014» συνεχίζει το όμορφο ταξίδι του με την παράσταση «Η μουσική των ανθρώπων για τα Πάθη Του Θεού» από το Δημοτικό Ωδείο Λυκόβρυσης – Πεύκης και «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Παρασκευή 4 Απριλίου

Την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, το ΠΕΑΠ και το Δημοτικό Ωδείο Πεύκης προσφέρουν, λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, για πρώτη φορά, στο κοινό του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης μια μοναδική μουσική παράσταση με τίτλο «Η μουσική των ανθρώπων για τα Πάθη Του Θεού».

Τις Άγιες Μέρες Του Πάσχα, τις ιερές και τις όσιες, ακολουθούμε Τον Θεάνθρωπο στον δρόμο ως τη Θέωσή Του. Συμπάσχουμε Τα Πάθη Του, περπατάμε μαζί Του στο Γολγοθά της πίστης, θρηνούμε με τη Μάνα το χαμό τού μονάκριβου παιδιού Της, υποκλινόμαστε στη δύναμη της αγάπης Του. Κι ύστερα ανασταίνουμε τις ψυχές μας μαζί Του, φέρνοντας το μήνυμα της αγάπης με ψαλμούς και μελωδίες από έργα μεγάλων κλασικών συνθετών.

Συμμετέχουν, η παιδική χορωδία, η παιδική ορχήστρα και η τάξη της Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Απριλίου

Το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Απριλίου στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, το ΠΕΑΠ, θέλοντας να τιμήσει το μεγάλο μας θεατρικό δημιουργό Ιάκωβο Καμπανέλλη παρουσιάζει την διαχρονική θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο».

Το κλασικό αυτό σπονδυλωτό έργο ανεβάζει ανανεωμένο στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου η θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, σε σκηνοθεσία Αντώνη Περπινιά, πλαισιωμένη από την ορχήστρα καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.

Το σημαντικό αυτό θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που διατρέχει την ελληνική ιστορία μέχρι την εποχή του Πολυτεχνείου έρχεται σήμερα 41 χρόνια μετά να είναι το ίδιο επίκαιρο.

Το «Μεγάλο Μας Τσίρκο» ήταν μια παράσταση σταθμός στην ιστορία. Συνδύαζε καλλιτεχνική αρτιότητα, συναίσθημα, ταλέντο αλλά κυρίως πολιτική αφύπνιση. Το έργο και οι συντελεστές του στάθηκαν απέναντι στο τέρας της δικτατορίας χωρίς κανένα φόβο. Ο κόσμος και αυτός ατρόμητος στήριξε την παράσταση (πάνω από 400.000 εισιτήρια) και κατάφερε να την έχει σαν όπλο για την ανατροπή της πανίσχυρης Χούντας. Χωρίς καμία υπερβολή το «Μεγάλο μας Τσίρκο» συνέβαλε ουσιαστικά στη σπίθα που άναψε τη φλόγα της εξέγερσης που χρησιμοποίησε τα συνθήματα της παράστασης, όπως το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «Φωνή Λαού, Οργή Θεού». Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά το πόσο μπορεί να επηρεάσει η τέχνη τις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Η παράσταση ανεβαίνει από 45μελή θίασο και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιάκωβου Καμπανέλλη που συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον θάνατό (29 Μαρτίου 2011).

Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Σκηνοθεσία: Αντώνης Περπινιάς
Μουσική επιμέλεια:  Φωτεινή Κοσκόρου, διευθύντρια Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου
Διδασκαλία τραγουδιών: Μαίρη Ζούρα.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet