Σε ρόλο «Σοπενχάουερ» ο Θ. Πελεγρίνης στην έναρξη των Πολιτιστικών Δρωμένων ΠΕΑΠ
Πολιτισμός

Σε ρόλο «Σοπενχάουερ» ο Θ. Πελεγρίνης στην έναρξη των Πολιτιστικών Δρωμένων ΠΕΑΠ

Καθήλωσε το κοινό με το πηγαίο ταλέντο του, με ένα μονόπρακτο του Σοπενχάουερ, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, τέως πρύτανης ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης, με τον μοναδικό του ερμηνευτικό τρόπο, υποδυόμενος έναν ιδιαίτερο ρόλο, το Σάββατο 7 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Ο Θ. Πελεγρίνης ερμηνεύει «Σοπενχάουερ»
Ο Θ. Πελεγρίνης ερμηνεύει «Σοπενχάουερ»

Ως ηθοποιός – συγγραφέας, και όχι ως πολιτικός, ο κ. Πελεγρίνης μέσα από τη θεατρική γραφή του ανέδειξε τη ζωή και τις ιδέες ενός από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους στην ιστορία της φιλοσοφίας – του Αρθούρου Σοπενχάουερ (1788-1860), γνωστού για τον πεσιμισμό του και την πρωτοποριακή του σκέψη.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, καθηγητής Φιλοσοφίας και πρώην πρύτανης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έφερε τη φιλοσοφία στην καθημερινότητά μας, μέσα από ένα θεατρικό έργο που έγραψε και παρουσίασε επί σκηνής ο ίδιος, Το έργο ανήκει σε μια σειρά από 14 πρωτότυπα θεατρικά έργα με γενικό τίτλο «Η Φιλοσοφία στη Σκηνή», τα οποία ο καθηγητής παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από το 2006 έως το 2012. Σ΄ ένα γεμάτο Δημοτικό Θέατρο, οι θεατές απήλαυσαν τόσο τη γραφή, όσο και την ερμηνεία του συγγραφέα-ηθοποιού

Παρόντες στην παρουσίαση του μονόπρακτου θεατρικού δημιουργήματος μεταξύ άλλων ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και αρκετοί πολίτες.

«Ανεκτίμητης αξίας η πνευματική και καλλιτεχνική προσφορά του κ. Πελεγρίνη στα πολιτιστικά δρώμενα του ΠΕΑΠ» σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, η οποία τον ευχαρίστησε προσωπικά, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία και ωφελιμότητα των εποικοδομητικών πολιτιστικών συνεργασιών που αναπτύσσει το Νομικό Πρόσωπο. Πιο συγκεκριμένα η κα Πατούλη τόνισε: «Συνεχίζοντας τη γόνιμη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τον υφυπουργό τόσο στο Συνέδριο Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ τον Δεκέμβριο του 2015 αλλά και στο ΠΕΑΠ με επίκεντρο το θέατρο ευελπιστούμε πως και στο μέλλον θα μπορούμε να επεκτείνουμε τις κοινές μας δράσεις μέσα από πολλαπλούς ρόλους – πρωτοβουλίες στο πολιτιστικό και κοινωνικό φάσμα της καθημερινότητας μας.

»Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία που έχουμε αναπτύξει στο ΠΕΑΠ και συμπυκνώνεται στη φράση: “Ο Πολιτισμός δίπλα στον Άνθρωπο”, φιλοδοξούμε μέσα από επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, όπως η σημερινή, να μεταδοθούν όλα εκείνα τα συναισθήματα, τα μηνύματα και οι γνώσεις που ενεργοποιούν πνευματικά τον θεατή. Για εμάς στο ΠΕΑΠ προτεραιότητα παραμένει η ποιοτική ψυχαγωγία που ταυτόχρονα δημιουργεί και νέες πολιτιστικές διεξόδους».

Η θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και του Πολυχώρου «Δαγκλή 16».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet