Γιορτή κολύμβησης από το Τμήμα Αθλητισμού
Αθλητισμός

Γιορτή κολύμβησης από το Τμήμα Αθλητισμού

Ολοκληρώθηκε η περίοδος για τα κολυμβητικά προγράμματα του Αθλητικού Τμήματος Δήμου Αμαρουσίου με μία εκδήλωση με επιδείξεις και αγώνες κολύμβησης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και των κολυμβητών με αναπηρία του ειδικού προγράμματος, όπως ανακοινώνεται στο ακόλουθο κείμενο.

 Τους κολυμβητικούς αγώνες που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της γιορτής που σφράγισε τη φετινή αθλητική περίοδο παρακολούθησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Η γιορτή κολύμβησης ξεκίνησε με τους μικρούς κολυμβητές, περισσότερα από 60 προνήπια και νήπια, να παρουσιάζουν στη μικρή πισίνα όσα διδάχθηκαν τη χρονιά που πέρασε, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των γονιών και φίλων τους που τους παρακολουθούσαν από τις κερκίδες του δημοτικού κολυμβητηρίου. Ως επιβράβευση για την προσπάθειά τους όλα τα παιδιά έλαβαν δίπλωμα και μετάλλιο συμμετοχής.

Ακολούθως, περισσότερα από 250 παιδιά των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου συμμετείχαν σε αγώνες κολύμβησης αποδεικνύοντας τις δεξιότητές τους σε όλα τα στυλ κολύμβησης. Στους τρεις πρώτους ανά κατηγορία απονεμήθηκαν μετάλλια, ενώ όλα τα παιδιά έλαβαν δίπλωμα συμμετοχής.

Στους αγώνες συμμετείχαν, επίσης, αθλητές από το ειδικό πρόγραμμα κολύμβησης για άτομα με αναπηρία του Αθλητικού Τμήματος, που συμμετείχαν σε επιδείξεις μαζί με συναθλητές τους σε αντίστοιχες κατηγορίες. Προπονητές των παιδιών στο ειδικό πρόγραμμα κολύμβησης είναι η Μαρία Δεληγιάννη, η Ασημίνα Ταλάντη και ο Γιάννης Τσιώκος.

Χειροκροτώντας τις προσπάθειες των αθλητών, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για την επιδεξιότητά τους και τους απένειμε διπλώματα και μετάλλια συμμετοχής.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά του ειδικού προγράμματος κολύμβησης, ο κ. Γ. Πατούλης εξέφρασε την ιδιαίτερη ευαισθησία του προς τα άτομα με αναπηρία και μαζί τη σταθερή υποστήριξη του Δήμου εξαίροντας τον ζήλο και τη δύναμη της ψυχής τους. Επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους, τα ενθάρρυνε να συνεχίσουν να είναι δημιουργικά συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που προάγουν την κοινωνικοποίηση και το «ευ ζην» τους.

Το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Thousand Flavours για την ευγενική παραχώρηση καθισμάτων για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Επίσης, το δημοτικό ασθενοφόρο και τον υπεύθυνο του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου, εθελοντή ιατρό Παναγιώτη Χελά, για την ετοιμότητά τους καθ΄ όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Τα παιδιά στα προγράμματα κολύμβησης κατά την αθλητική περίοδο 2013 – 2014 προπόνησαν οι καθηγητές φυσικής αγωγής: Όλγα Τζιούμα, Ελένη Στεφανιδάκη, Αντιγόνη Δεστούνη, Μάκης Καραγιάννης, Βασιλική Νώνα, Βιβή Τούντα, Μαρία Παράσχου.

Παρόντες στη γιορτή ήταν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής, Σπύρος Σταθούλης και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρλαύτης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet