Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου ανακαινίστηκε και είναι έτοιμο προς χρήση
Αθλητισμός

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου ανακαινίστηκε και είναι έτοιμο προς χρήση

Ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης, συντήρησης και επισκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δήμου Αμαρουσίου, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη θερινή περίοδο και εντάσσονται στο πλαίσιο ανακαίνισης όλων των δημοτικών αθλητικών υποδομών. Έτσι, το Δημοτικό Κολυμβητήριο παραδίδεται εκ νέου προς χρήση από σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, οι εργασίες είναι οι εκτενέστερες που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης και περιλάμβαναν εργασίες συντήρησης και επισκευών εντός των δύο κολυμβητικών δεξαμενών και του μηχανοστασίου. Πραγματοποιήθηκαν κατά τη θερινή περίοδο, αφ’ ενός, γιατί τότε υπήρχαν οι κατάλληλες περιβαλλοντικές και κλιματολογικές συνθήκες, ώστε να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα εργασίες, όπως, η αρμολόγηση των κολυμβητικών δεξαμενών και αφ’ ετέρου, γιατί, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού όλο το προηγούμενο διάστημα το Δημοτικό κολυμβητήριο ήταν κλειστό, ενώ ήταν δυσχερής ο προγραμματισμός και η υλοποίηση τόσο εκτεταμένων εργασιών.

Οι εργασίες που αφορούν στη συνολική αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου θα συνεχιστούν σε επόμενη χρονική περίοδο, με το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αμαρουσίου, με παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης ΑΠΕ», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε συνέχεια ενημέρωσης που έλαβε για την περάτωση του έργου από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιάννη Νικολαράκο, δήλωσε:

«Σκοπός μας είναι όλοι οι δημότες της πόλης μας να γίνουν αποδέκτες μιας κολυμβητικής εγκατάστασης υψηλού επιπέδου. Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου αποτελεί πρότυπο χώρο άθλησης και ευεξίας για χιλιάδες συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας των αθλητικών μας χώρων είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σταδιακά παραδίδουμε υποδομές με σύγχρονες προδιαγραφές, ασφαλείς και ευχάριστες για τους Μαρουσιώτες».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της πιο ορθολογικής διαχείρισης του κόστους πλήρωσης των κολυμβητικών δεξαμενών με νερό, για πρώτη φορά η πλήρωση πραγματοποιήθηκε μέσω του δικτύου της ΕΥΔΑΠ, αντισταθμίζοντας την όποια χρονική καθυστέρηση στο γέμισμα των δεξαμενών με πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας, σε πολύ χαμηλότερο κόστος προμήθειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet