Κατεδαφίζεται η παλιά αποθήκη της ΗΒΗ
Ποιότητα Ζωής

Κατεδαφίζεται η παλιά αποθήκη της ΗΒΗ

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης της παλιάς αποθήκης της ΗΒΗ, στο Μαρούσι, σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου.

Υλοποιώντας τη δέσμευσή της η διοίκηση Πατούλη για ένα αναβαθμισμένο Ανατολικό Μαρούσι, μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων νομιμοποιητικών διαδικασιών, ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης της παλιάς εγκαταλελειμμένης αποθήκης της ΗΒΗ.

Η κατεδάφιση της παλιάς αποθήκης της ΗΒΗ, ο καθαρισμός του χώρου και η διάνοιξη της οδού Σωρού που θα ακολουθήσει, είναι έργα απαραίτητα που θα προσφέρουν σημαντική ανακούφιση από τα φαινόμενα εκδήλωσης πλημμύρων στη γειτονιά σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση που εντάσσεται στη γενικότερη οριστική διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, κρίνεται επιβεβλημένη να πραγματοποιηθεί άμεσα προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά που παρουσιάστηκαν κατά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Μετά την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς που βρίσκεται πλέον σε τελική ευθεία για την έκδοση Π.Δ., με την οποία είναι άμεσα συνδεδεμένες μελέτες για έργα υποδομής στο Ανατολικό Μαρούσι, θα μπορέσει άμεσα να προχωρήσει και η υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής καθώς και για έργα οδοποιίας, ανάπλασης και λειτουργικής αναβάθμισης στη γειτονιά.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης της πρώην αποθήκης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Για μας δεν έπρεπε να χαθεί ούτε μια μέρα, η κατεδάφιση της αποθήκης της ΗΒΗ έπρεπε να γίνει άμεσα, αμέσως μόλις πήραμε τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, και αυτό πράττουμε. Είναι χρέος μας να δώσουμε το συντομότερο δυνατόν λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής, να προστατεύσουμε τη ζωή και την υγεία τους και να σταματήσουμε την περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet