Κατεδαφίστηκε η παλιά αποθήκη της ΗΒΗ
Ποιότητα Ζωής

Κατεδαφίστηκε η παλιά αποθήκη της ΗΒΗ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατεδάφισης της παλιάς αποθήκης της ΗΒΗ, επί της οδού Σωρού στο Μαρούσι, με την οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου που ακολουθεί, ελευθερώνεται ένα ακόμα τμήμα του ρέματος Σαπφούς ανοίγοντας τον δρόμο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της γειτονιάς.

Ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκαν από εξειδικευμένα συνεργεία, και παρουσία πλήθους κατοίκων, οι εργασίες κατεδάφισης της παλιάς εγκαταλελειμμένης αποθήκης της ΗΒΗ επί της οδού Σωρού, μία δέσμευση της διοίκησης Πατούλη που κάνει πράξη και ανοίγει τον δρόμο για σημαντικά έργα υποδομής και αναβάθμισης της γειτονιάς του Ανατολικού Αμαρουσίου. Με την κατεδάφιση του ιστορικού αυθαιρέτου ελευθερώνεται ένα ακόμα τμήμα του ρέματος Σαπφούς ανοίγοντας τον δρόμο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της γειτονιάς.

Μετά τις εργασίες καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου από τα ογκώδη και εγκαταλελειμμένα υλικά, τα συνεργεία με χρήση ειδικών μηχανημάτων και μέσων και τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προχώρησαν στην κατεδάφιση του κτηρίου που στέγαζε τις παλιές αποθήκες του εργοστασίου της ΗΒΗ. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την απομάκρυνση όλων των αδρανών υλικών εκκενώνοντας πλήρως τον χώρο.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στη γενικότερη οριστική διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς που θα δώσει οριστική λύση σε πλημμυρικά φαινόμενα προσφέροντας στους κατοίκους της περιοχής ανακούφιση από τον κίνδυνο εκδήλωσής τους σε κάθε περίπτωση σφοδρής βροχόπτωσης. Μετά την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς που βρίσκεται πλέον σε τελική ευθεία για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, με την οποία είναι άμεσα συνδεδεμένες μελέτες για έργα υποδομής στο Ανατολικό Μαρούσι, θα μπορέσει άμεσα να προχωρήσει και η υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής καθώς και για έργα οδοποιίας, ανάπλασης και λειτουργικής αναβάθμισης στη γειτονιά.

Οι περίοικοι, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν κοντά στα συνεργεία στη διάρκεια των εργασιών κατεδάφισης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για να εκτελεστούν οι εργασίες διάνοιξης της οδού Σωρού, αλλά και που απομακρύνθηκε ένας επιβαρυντικός παράγοντας για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια στην περιοχή.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών κατεδάφισης της πρώην αποθήκης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Ήταν χρέος μας να δώσουμε το συντομότερο δυνατόν λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους, να προστατεύσουμε τη ζωή και την υγεία τους, και να σταματήσουμε την περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής. Η κατεδάφιση της παλαιάς αποθήκης της ΗΒΗ εντάσσει το Ανατολικό Μαρούσι σε ένα πλήθος έργων που προγραμματίζει η διοίκηση το επόμενο διάστημα, όπως και στην ευρύτερη μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση των γειτονιών της πόλης. Είναι χαρά μας που έχουμε στο πλευρό μας τους κατοίκους. Με τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους θα προωθήσουμε άμεσα τα αναγκαία έργα υποδομής ώστε σύντομα να δουν τη γειτονιά τους να αλλάζει όψη».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet