“Κόκκινες γραμμές” σε ΤΑΙΠΕΔ
Ποιότητα Ζωής

“Κόκκινες γραμμές” σε ΤΑΙΠΕΔ

Τη μη περαιτέρω υποβάθμιση του ήδη επιβαρυμένου οικιστικού περιβάλλοντος στο Μαρούσι και την παραχώρηση αντισταθμιστικών οφελών  σε πράσινο και κοινόχρηστους χώρους για τους κατοίκους θέτει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προς το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου) ως «κόκκινες γραμμές» για τον Δήμο αναφορικά με την αξιοποίηση τριών ακινήτων ιδιοκτησίας του εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο, ο δήμαρχος Αμαρουσίου εκφράζει τη δυσαρέσκειά του που ο Δήμος δεν ενημερώθηκε προηγουμένως σχετικά με την επικείμενη αξιοποίηση των τριών χαρακτηρισθέντων ως Χώρων Εγκατάστασης Εξυπηρέτησης (ΧΕΥ), στερώντας του τη δυνατότητα να τοποθετηθεί όσον αφορά στην εκμετάλλευση των συγκεκριμένων ακινήτων, συνολικής έκτασης 17.785 τ.μ. εντός του Δήμου και, επιπλέον, σε περιοχές του υπερτοπικού του κέντρου.

Ως εκ τούτου, στην επιστολή του ο κ. Γ. Πατούλης θέτει ως αυστηρές προϋποθέσεις από μέρους του Δήμου για την αξιοποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων τα εξής:

  • Τη μη επιβάρυνση του ήδη επιβαρυμένου οικιστικού περιβάλλοντος.
  • Τη μη μετατροπή της χρήσης τους επί τω χείρω, ειδικά εάν η εκμετάλλευσή τους συνδέεται με τη δημιουργία εμπορικών, ξενοδοχειακών κ.λπ. επιχειρήσεων, που εκ των πραγμάτων θα επιβαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο υπερτοπικό κέντρο της πόλης.
  • Να μην επαναληφθεί το φαινόμενο ανοικοδόμησης χωρίς αντισταθμιστικά για τους κατοίκους του Αμαρουσίου οφέλη σε πράσινο και κοινόχρηστους χώρους, καθώς το Μαρούσι ακόμη και σήμερα είναι αποδέκτης των δυσμενών συνεπειών του Ολυμπιακού Νόμου που το μετέτρεψε σε μία απέραντη τσιμεντούπολη.
  • Να παραχωρηθούν άμεσα στον Δήμο ακίνητα ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και στάθμευσης προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ της εκμετάλλευσης που επιδιώκεται και της ανάγκης ύπαρξης κοινοχρήστων χώρων.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος καταλήγει ότι χρέος της δημοτικής αρχής αποτελεί να εμποδιστεί κάθε ενέργεια επιδείνωσης του οικιστικού περιβάλλοντος της περιοχής, σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet