Λαϊκή Συσπείρωση: Οι ευθύνες της διοίκησης Αμαρουσίου για το υπόγειο πάρκινγκ στην Ευτέρπης
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση: Οι ευθύνες της διοίκησης Αμαρουσίου για το υπόγειο πάρκινγκ στην Ευτέρπης

Η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου αναφέρεται στο θέμα του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, στο κέντρο της πόλης, με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, οπότε συζητήθηκε το σχετικό με το συγκεκριμένο έργο θέμα για «Τροποποίηση σχεδίου σε ιδιοκτησία του Δήμου εντός του Ο.Τ. 88 και σε κοινόχρηστο χώρο μπροστά από τον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου».

Στην ανακοίνωσή του οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θανάσης Φωτόπουλος και Μαρία Καρλατήρα, αναφέρουν:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26/6/2018 η διοίκηση Πατούλη έφερε προς ψήφιση θέμα με τον παραπλανητικό τίτλο «Τροποποίηση σχεδίου σε ιδιοκτησία του Δήμου εντός του Ο.Τ. 88 και σε κοινόχρηστο χώρο μπροστά από τον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου». Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη «Διαμόρφωση της Πλατείας Ευτέρπης», που σήμερα αποτελεί την οροφή του πολυώροφου ιδιωτικού πάρκινγκ για την κατασκευή του οποίου έκανε ό,τι μπορούσε ο κ. Πατούλης.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι αναδείξαμε, για ακόμη μία φορά, την ευθύνη της δημοτικής Αρχής, περιφέρειας και κυβέρνησης που για τέτοιου είδους έργα βιτρίνας εκταμιεύουν με ταχύτητα χρήματα. Στην προκείμενη περίπτωση 400.000 ευρώ προτίθεται να διαθέσει ο Δήμος και μάλιστα για έργα διαμόρφωσης ενός χώρου, της ταράτσας του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης, το κόστος των οποίων πρέπει να επιβαρύνει την εταιρεία, που θα τον εκμεταλλεύεται για τριάντα τουλάχιστον χρόνια.

Αντίθετα λεφτά δεν υπάρχουν όταν πρόκειται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης της πόλης μας, για ανέγερση σχολικών κτηρίων, παιδικών σταθμών και για άλλα έργα πραγματικά χρήσιμα για να καλυφθούν οι ανάγκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών.

Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε τονίσει από την αρχή την αντίθεσή μας στο υπόγειο γκαράζ, που οδήγησε σε σοβαρά προβλήματα τους επαγγελματίες του κέντρου, άλλους να κλείσουν τα μαγαζιά τους και άλλους να μεταφέρουν αλλού τις δραστηριότητές τους. Με πρωτοβουλία, άλλωστε, της Λαϊκής Συσπείρωσης το 2016 πάρθηκε απόφαση για απαλλαγή από τα  δημοτικά τέλη των επαγγελματιών που έχουν κατάστημα στην περιοχή του έργου για όσο χρόνο διαρκέσουν οι σχετικές εργασίες.

Από την πρώτη, επίσης, στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για τη δημιουργία του υπόγειου χώρου στάθμευσης με σύμβαση παραχώρησης για 30 και βάλε χρόνια σε ιδιώτη έναντι πινακίου φακής , είχαμε τονίσει ότι θα επιδεινώσει το  κυκλοφοριακό της υπόψη περιοχής και τη ρύπανση του αέρα, με αμφισβητούμενη τη συμβολή του στην ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου, όπως επαγγέλλονταν η δημοτική Αρχή.

Η θέση, τότε,  του κ. Πατούλη ότι «…το έργο θα φέρει  ανάπτυξη στο εμπορικό κέντρο» και ότι «θα αλλάξει την όψη της υπέργειας πολυσύχναστης πλατείας κατασκευάζοντας μια «έξυπνη» και φιλική προς κάθε επισκέπτη πλατεία…» διαψεύστηκαν πριν ακόμη λειτουργήσει το έργο. Ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε τώρα, προσπαθώντας να απαντήσει στην τοποθέτησή μας στο Συμβούλιο, ότι αφετηρία του για την επιχειρούμενη αλλαγή χρήσης και την κατασκευή κτηρίου σε  κοινόχρηστο χώρο πάνω στην οροφή του υπόγειου πάρκινγκ είναι ότι θα καλυφθούν καλύτερα οι ανάγκες του επενδυτή.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία για να καταγραφεί η προσωπική ευθύνη του κάθε αιρετού, με αποτέλεσμα να μην περάσει η εισήγηση της δημοτικής Αρχής. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα συνεχίσει ο κ. Πατούλης την προσπάθεια να εξυπηρετήσει την κερδοφορία του επενδυτή. Αλλά και σε αυτή την προσπάθειά του θα μας βρει απέναντι, και όχι μόνο εμάς.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet