“Να μην πωληθεί ο ΧΕΥ Κύμης”
Ποιότητα Ζωής

“Να μην πωληθεί ο ΧΕΥ Κύμης”

Την ακόλουθη ερώτηση, σχετικά με τον Χώρο Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) Κύμης, απηύθυναν κατά τη διάρκειά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Απριλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, Λευτέρης Μαγιάκης  και Πέτρος Κούκουζας*, όπως φαίνεται στο κείμενο που ακολουθεί.

Ερώτηση:

Κύριε πρόεδρε.

Γνωρίζετε ότι τον ΧΕΥ «ΚΥΜΗΣ» μαζί με άλλα ακίνητα/ ΧΕΥ επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς το 2013 να πωληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η συνέχεια είναι γνωστή, αφού το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να κάνει ξεχωριστή δημοπράτηση ενός εκάστου εξ αυτών με πρώτο και καλύτερο τον ΧΕΥ στο Σιδηροδρομικό σταθμό «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ» του οποίου ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε επιτυχώς την 20η Μαρτίου 2014.

Για τον ΧΕΥ «ΚΥΜΗΣ», προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει καμιά επίσημη ανακοίνωση ότι πωλείται, ωστόσο υπάρχει η βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει σύντομα και σε ανύποπτο χρόνο.

Προκειμένου να μην συρθούμε αναγκαστικά και πάλι από τις εξελίξεις (όπως στη περίπτωση του ΧΕΥ «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ»), θέτουμε σε προ ημερησίας διάταξης ερώτημα προς τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, το φλέγον ζήτημα της αποτροπής της πώλησης του ΧΕΥ «ΚΥΜΗΣ» με τη σκέψη ότι η συγκεκριμένη έκταση ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει προίκα και σημαντική παρακαταθήκη ως ελάχιστο και σε καμιά περίπτωση έσχατο αντισταθμιστικό όφελος για τη περιβαλλοντική θωράκιση των κατοίκων της περιοχής του Ψαλιδίου η οποία έχει υποστεί τις σημαντικές επιβαρύνσεις από την εγκατάσταση και τη λειτουργία του παράνομου υπερτοπικού κέντρου που εδρεύει στη γειτονιά τους που είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας με σοβαρό ελλειμματικό ισοζύγιο σε κοινόχρηστους χώρους.

Έχοντας γνώση του περιεχομένου των ερωτήσεων – απαντήσεων προς και από το ΤΑΙΠΕΔ σε εν δυνάμει επενδυτές, έχουμε ως δημοτικός συνδυασμός και ως ενεργοί πολίτες την απόλυτη βεβαιότητα ότι αν δεν εμποδίσουμε με τον οποιοδήποτε προσφερόμενο τρόπο τη συγκεκριμένη πώληση, η περιοχή του Ψαλιδίου από αυτή την εμπορική επένδυση θα υποστεί τη μέγιστη περιβαλλοντική ζημιά που θα προκληθεί από το σημαντικό κυκλοφοριακό όγκο που θα εισβάλει από τοπικούς οδούς της γειτονιάς, λαμβανομένου υπόψη ότι η κυκλοφοριακή σύνδεση μπορεί να γίνει μόνο από το παράπλευρο δίκτυο .

Για το συγκεκριμένο θέμα ο δικός μας συνδυασμός προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο σειρά ενεργειών που έχουν ως εξής:

1. Να αποσυρθεί άμεσα ο εργολάβος που έχει εγκατασταθεί στον χώρο, η παρουσία του οποίου τον απαξιώνει περιβαλλοντικά.

2. Στη συνέχεια ο χώρος να καθαριστεί άμεσα και να δενδροφυτευτεί.

3. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – σε συνεργασία με τον Δήμο του Ηρακλείου – να αναληφθούν πρωτοβουλίες σχεδιασμού και οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στη λογική εκπομπής ισχυρού μηνύματος προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο χώρος ανήκει και θα παραμείνει στους Δημότες του.

4. Με τον οποιοδήποτε δόκιμο τρόπο το συγκεκριμένο οικόπεδο, να αξιοποιηθεί με χαρακτηριστικά κοινόχρηστου χώρου, πρασίνου και πολυχώρου αναψυχής για την οικογένεια και τους νέους και να δώσει αξία σε έναν χώρο που μέρα με τη μέρα απαξιώνεται σε μια περιοχή μάλιστα όπου κυριαρχεί το «The Mall», το υπουργείο Παιδείας, ο θόρυβος της Αττικής Οδού και εν γένει άθροισμα παράνομων υπερτοπικών χρήσεων

Κατόπιν αυτών ερωτάται η Δημοτική Αρχή σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί προκειμένου να αποτρέψει την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του συγκεκριμένου ΧΕΥ Κύμης.

Λευτέρης Μαγιάκης – Πέτρος Κούκουζας
Δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

* Να σημειωθεί ότι στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 ο κ. Λ. Μαγιάκης κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι και ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον ίδιο συνδυασμό κατέρχεται ο κ. Π. Κούκουζας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet