Στούντιο Α: Ενέργειες του Δήμου απαιτεί η ολοκλήρωση του έργου ομβρίων
Ποιότητα Ζωής

Στούντιο Α: Ενέργειες του Δήμου απαιτεί η ολοκλήρωση του έργου ομβρίων

Την πρόοδο των εργασιών του έργου «Απορροή ομβρίων υδάτων περιοχής Στούντιο Άλφα Δήμου Αμαρουσίου» στο Μαρούσι επιθεώρησε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος συνοδευόμενος από την περιφερειακή σύμβουλο Βόρειου Τομέα και πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης του έργου, Καλλιόπη Βέττα.

Αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Στούντιο Α στο ΜαρούσιΠρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.758.900,00 ευρώ, το οποίο μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και εκτελείται από τον Δήμο Αμαρουσίου, με εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, σε οδούς της περιοχής Στούντιο Α Αμαρουσίου και ειδικότερα επί των οδών Τυμϕρηστού, Τραπεζούντος, Αγίας Ειρήνης, Μηλίγκου, Παμίσου, Ολ. Παπασυμεών, Στουντίου, Ελικώνος, Τεμπών, Μεσσήνης, Αλιστράτης και Τσουνιά, στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αμαρουσίου με απορροή τους σε δύο σημεία του ρέματος Σαπφούς.

Ειδικότερα ο αντιπεριφερειάρχης επέβλεψε την κατασκευή επί της οδού Αγίας Ειρήνης, που γινόταν η τοποθέτηση και ο εγκιβωτισμός τσιμεντοσωλήνων διαμέτρου Φ800. Ενημερώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα, ότι η εκτέλεση του έργου συνολικά έχει ανέλθει σε ποσοστό 32% περίπου.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, προκύπτει από την εξέλιξη του έργου και την ενημέρωση από τον ανάδοχο προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην ομαλή εξέλιξη – χρονικά και τεχνικά – των εργασιών, ότι ο Δήμος Αμαρουσίου πρέπει να προβεί άμεσα σε μια σειρά ενεργειών που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Πρόκειται για τις ακόλουθες ενέργειες, όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση:

  • Προσαρμογή της μελέτης του έργου, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και τις πράξεις εφαρμογής της περιοχής, έτσι ώστε η απόληξη της απορροής των αγωγών ομβρίων στο ρέμα Σαπφούς να γίνει με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο σημείο, ώστε να ληϕθεί υπ΄ όψιν η πρόσφατη κατάπτωση του πρανούς του ρέματος στο προβλεπόμενο από τη μελέτη σημείο εξόδου (τέλος της οδού Τυμϕρηστού), δεδομένου και του μεγάλου ύψους από την κοίτη.
  • Την άμεση ανακατασκευή του δικτύου ακαθάρτων επί της οδού Τυμϕρηστού, το οποίο λόγω κακοτεχνίας έχει κατασκευαστεί με αντίθετη κλίση (προς το ρέμα), στο πλαίσιο άλλης εργολαβίας του Δήμου Αμαρουσίου. Η ανακατασκευή αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η κατασκευή του αγωγού ομβρίων επί της συγκεκριμένης οδού, όπως προβλέπεται από τη μελέτη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet