Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο ΙΑΣΩ
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο ΙΑΣΩ

Το νέο Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο ΙΑΣΩ ανακοίνωσαν, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, ο Όμιλος ΙΑΣΩ και ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας», στο πλαίσιο της έναρξης της επίσημης συνεργασίας τους. Παράλληλα, το ΙΑΣΩ, εκτός από τη δημιουργία του νέου Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ανακοίνωσε τη διεύρυνση της συνεργασίας με τον Σύλλογο με την προσφορά μέρος των εσόδων από κάθε γέννηση που πραγματοποιείται στην Κλινική για τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, «Όραμα Ελπίδας».

Και οι δυο αυτές νέες πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του Ομίλου ΙΑΣΩ «δίπλα σας», με το οποίο ο Όμιλος στηρίζει σταθερά  ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σημαντικές δράσεις Συλλόγων και ΜΚΟ, παρέχοντας υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες.

Στόχος της δημιουργίας του νέου Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΙΑΣΩ είναι η εξεύρεση δοτών μυελού των οστών, με σκοπό τη  μεταμόσχευση παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία, μεσογειακή αναιμία. Με τον τρόπο αυτό, προσφέρεται στους ασθενείς αυτούς ελπίδα για ζωή, καθώς η μεταμόσχευση αποτελεί μοναδική μέθοδο θεραπείας των ασθενειών αυτών.

Η λειτουργία του Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος εξεύρεσης δοτών, καθώς στη χώρα μας ο αριθμός Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών είναι μικρός, με αποτέλεσμα η κύρια αναζήτηση εθελοντών, εάν δεν υπάρχει συμβατός δότης μέσα στην οικογένεια, να γίνεται από χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, μέσω του Κέντρου θα ενισχυθεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών και προπαντός η μεγάλη σημασία που έχει η αύξηση των εθελοντών δοτών στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι που στεκόμαστε αρωγοί στη σημαντική προσπάθεια του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”. Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζουμε το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ, με στόχο όχι μόνο την εξεύρεση νέων εθελοντών δοτών, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ακόμα περισσότερων πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών».

Η πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος των Συλλόγων «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τόνισε από την πλευρά της: «Μέσα από την πρωτοβουλία σας να στηρίξετε το έργο μας, ο ερχομός αυτών των παιδιών στον κόσμο γίνεται όχημα αλληλεγγύης προς άλλα παιδιά, λιγότερο τυχερά. Το ΙΑΣΩ δίνει την ευκαιρία στους γονείς να προβούν σε πράξεις ανθρωπισμού και κοινωνικής ευθύνης, ενώ με το κύρος και τη σημαντική του θέση στον ιατρικό χώρο της πατρίδας μας γίνεται μεγάλος μας σύμμαχος και συνοδοιπόρος. Και γι’ αυτό η πρωτοβουλία του ΙΑΣΩ μιλά πολύ βαθιά στην καρδιά μου».

Μια απλή διαδικασία που σώζει ζωές!

Η διαδικασία εγγραφής εθελοντή δότη μυελού των οστών είναι απλή, γρήγορη και ανώδυνη, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ελάχιστο δείγμα σάλιου που λαμβάνεται μέσω μίας μπατονέτας. Όπως εξηγεί ο κ. Στέλιος Γραφάκος, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής – Αιματολογίας, επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, «Όραμα Ελπίδας», διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος στην Κλινική ΙΑΣΩ Παίδων, «όλοι μπορούν να γίνουν δότες μυελού των οστών, αρκεί να είναι υγιείς και να διαθέσουν λίγα λεπτά από τον χρόνο τους, απλώς συμπληρώνοντας μια αίτηση και δίνοντας λίγο δείγμα σάλιου με μια μπατονέτα. Πρόκειται για μια τόσο ασήμαντη φαινομενικά πράξη που όμως μπορεί να αποδειχθεί τόσο πολύτιμη και σωτήρια για ένα συνάνθρωπό μας. Αξίζει να αφιερώσουμε όλοι λίγα λεπτά, τα οποία τελικά μπορεί να σώσουν μια ζωή».

Το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ θα λειτουργεί στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του ΙΑΣΩ, από Δευτέρα έως Σάββατο, 08:00 με 16:00. Δεν χρειάζεται ο προγραμματισμός ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 6184000 & 11777.

  • Γίνε δότης και ενίσχυσε τις προσπάθειες της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»!
  • Κάνε πραγματικότητα τη μοναδική ελπίδα ενός συνανθρώπου σου για ζωή!
Ποιος είναι ο σύλλογος «Όραμα Ελπίδας»

Ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» ιδρύθηκε το 2012 από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» ο οποίος, εδώ και 27 χρόνια, με πρωτοπόρο την πρόεδρό του, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, δίνει μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Πρωταρχικός σκοπός του υπήρξε η λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η οποία αποτελεί απάντηση στην ανάγκη εύρεσης εθελοντών δοτών, με στόχο να εξασφαλίσει σε όλα τα παιδιά που το χρειάζονται το απαραίτητο μόσχευμα για τη ζωή τους, που σήμερα το αποκτούν με δυσκολία και συχνά με μεγάλο κόστος.

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», μέχρι σήμερα, «μετράει» περισσότερους από 45.000 εθελοντές δότες, ενώ ανάμεσά τους έχουν βρεθεί 10 συμβατοί δότες και 10 ζωές έχουν ήδη σωθεί!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet