Συνεργασία Δήμου με  ΔΕΘ HELEXPO
Επιχειρήσεις – Αγορά

Συνεργασία Δήμου με ΔΕΘ HELEXPO

Τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με τη ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε., μέσω της υπογραφής σχετικού συμφώνου για την ανάπτυξη κοινών συνεργιών, αμοιβαία επωφελών για τις δύο πλευρές, ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε. Τάσος Τζήκας, και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε. Κυριάκος Ποζρικίδης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στα κύρια σημεία που περιλαμβάνονται στο σύμφωνο συνεργασίας και αφορούν στη μετονομασία του Συνεδριακού Κέντρου Αττικής Helexpo Palace σε Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo – Maroussi, στην ανάληψη κοινών δράσεων στους τομείς της παιδείας, του αθλητισμού, της υγείας, της οικονομίας, του εθελοντισμού και του πολιτισμού, στην ανάδειξη της πόλης του Αμαρουσίου σε εκθεσιακό και συνεδριακό προορισμό και στην ανάπτυξη δράσεων προς όφελος των κατοίκων.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Γ. Πατούλης, στο κοινωνικό περιεχόμενο που εμπεριέχει το σύμφωνο συνεργασίας, με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων της πόλης.

«Αγκαλιάζουμε ως Δήμος την προσπάθεια της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε. να εδραιωθεί στην Αττική, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεών της στην πόλη μας, τόσο προς όφελος της επιχειρηματικότητας όσο και των πολιτών. Η συνεργασία που εγκαινιάζουμε σήμερα εξυπηρετεί έναν κοινό αναπτυξιακό στόχο. Εμείς θέλουμε να πάμε το Μαρούσι μπροστά και εσείς τη ΔΕΘ. Αλλά η συνεργασία μας αυτή έχει και ένα ουσιαστικό κοινωνικό περιεχόμενο. Εγκαινιάζουμε μία σημαντική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης, με τη συνεργασία των εκθετών των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης. Ευελπιστούμε το μνημόνιο να αποτελέσει την απαρχή για νέους δρόμους ανάπτυξης και μίας εποικοδομητικής συνεργασίας για πολλά χρόνια» επεσήμανε ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Ζωτικής σημασίας για τη στρατηγική που εγκαινιάζει στην Αττική η νέα πλέον ενοποιημένη εταιρεία ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε. χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε. Τάσος Τζήκας τη συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, τονίζοντας: «Επιδίωξή μας είναι ο Δήμος Αμαρουσίου να αποτελέσει τον εκθεσιακό μας κόμβο στην Αθήνα για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας να αναβαθμίσουμε την εκθεσιακή μας παρουσία στην Αττική, με αμοιβαία οφέλη και για τις δύο πλευρές. Για μας η εδραίωσή μας στην Αθήνα, αλλά και η διεθνοποίηση της παρουσίας της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε., είναι ένα στοίχημα που προσβλέπουμε να κερδίσουμε με την πολύτιμη συνεργασία και στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου».

Ο κ. Τ. Τζήκας, σημείωσε, επίσης, ότι βάσει της προγραμματικής συμφωνίας, το εκθεσιακό κέντρο στο Μαρούσι θα φιλοξενεί στο εξής αριθμητικά περισσότερες και ποικίλης μορφής δραστηριότητες: εκθεσιακές, ψυχαγωγικές, φιλανθρωπικές, ανάλογες της χριστουγεννιάτικης εμπειρίας «Όνειρο Χριστουγέννων», που αποτέλεσε και ένα θετικό πρώτο δείγμα γραφής της μεταξύ των δύο πλευρών συνεργασίας.

Παρουσιάζοντας την έκθεση τροφίμων και ποτών Detrop Boutique Show, μία σημαντική διεθνή έκθεση για εμπορικούς επισκέπτες, που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στο Helexpo Maroussi από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου, και αφορά στην παρουσίαση μοναδικών εγχώριων προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης, γεωγραφικής ένδειξης, αλλά και εγγυημένων παραδοσιακών ιδιότυπων προϊόντων, με στόχο τις εξαγωγές, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε. Κυριάκος Ποζρικίδης, χαρακτήρισε τον Δήμο Αμαρουσίου βάση εκκίνησης και φυσικό στρατηγικό εταίρο στην επέκταση του εκθεσιακού φορέα στην πρωτεύουσα. Όπως τόνισε, «είναι το πρώτο σύμφωνο συνεργασίας που η εταιρεία υπογράφει στην Αττική από την ίδρυσή της το 1926 και προσδοκία μας είναι να δώσει προοπτική και να οδηγήσει σε επίτευξη των στόχων της ΔΕΘ. Ευχαριστούμε τον Δήμο Αμαρουσίου για το φιλόξενο περιβάλλον και την πρωτοβουλία ώστε η συνεργασία αυτή να λάβει σάρκα και οστά, δημιουργώντας υπεραξία για τον Δήμο και τους κατοίκους του».

Σημειώνεται ότι βάσει του μνημονίου συνεργασίας όλες οι διοργανώσεις της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε. στην Αττική θα τίθενται υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, περιλαμβάνοντας τα διακριτικά του Δήμου σε όλα τα έντυπα εθνικού εκθεσιακού φορέα και θα ισχύουν τιμολογιακές και άλλες διευκολύνσεις για τη συμμετοχή του Δήμου, των δημοτικών φορέων και των επιχειρήσεων σε εκθέσεις εξωτερικού της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε. Θα ισχύσουν, επίσης, προνομιακές τιμές για συμμετοχή στις διοργανώσεις για τους κατόχους ARTEMIS CARD, ενώ θα αναπτυχθούν δράσεις για τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε επίπεδο νέων τεχνολογιών και εκθεσιακού μάρκετινγκ. Τέλος,ο εκθεσιακός χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει και τη διοργάνωση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων του Δήμου.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Πέπας, Δημήτρης Καμπούκος, Δημήτρης Σμυρνής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ελένη Λέκκα, Δημήτρης Καρλαύτης, Νίκος Κάββαλος, Αθανάσιος Βελής, Γιώργος Ζήκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Γιώργος Ηλιόπουλος, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε. Α. Τσαξιρλής, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet