Αντιφυματικός εμβολιασμός στα δημόσια δημοτικά σχολεία Αμαρουσίου
Κοινωνία

Αντιφυματικός εμβολιασμός στα δημόσια δημοτικά σχολεία Αμαρουσίου

Ξεκίνησε από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) και φέτος το πρόγραμμα δερμοαντίδρασης Μantoux και αντιφυματικού εμβολιασμού στα δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της πόλης, στους μαθητές της Α΄ τάξης Δημοτικού, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης της παιδικής υγείας που υλοποιεί.

Με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε «Σταθερά και φέτος, με την ίδια συνέπεια, μέσα από τον ΟΚΟΙΠΑΔΑ, υλοποιούμε το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού για τη διασφάλιση της Υγείας των παιδιών μας. Η πρόληψη είναι ψηλά στις προτεραιότητες της διοίκησής μας, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τα παιδιά μας».

Το πρόγραμμα φέτος ξεκίνησε από το 8ο και το 16ο Δημοτικό Σχολείο με τη συμμετοχή του εθελοντή ιατρού του Δημοτικού Πολυιατρείου, παιδιάτρου Στέλιου Ντούβλη και της επισκέπτριας Υγείας Μάγιας Μαρκοπούλου.

Η πρώτη φάση του προγράμματος που αφορά στον εμβολιασμό των μαθητών στα δημόσια δημοτικά σχολεία θα ολοκληρωθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2014. Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα συνεχιστεί στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της πόλης.

Συνολικά στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εθελοντές παιδίατροι του Πολυιατρείου Άγγελος Δαμπάλης, Ελένη Μελιάδου, Στέλιος Ντούβλης, Αναστασία Φλώκου, όπως και οι επισκέπτριες Υγείας Μάγια Mαρκοπούλου και Ευαγγελία Παπαγιάννη. Τον συντονισμό έχει η υπεύθυνη των προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αριθμό τηλεφώνου 213 2031914.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet