Αντλώντας δύναμη από την 25η Μαρτίου
Κοινωνία

Αντλώντας δύναμη από την 25η Μαρτίου

Με την απόδοση τιμών στους ήρωες του 1821 παρήλασαν στο Μαρούσι μαθητές, πρόσκοποι, οδηγοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης ενώπιον του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων της Ιεραρχίας, των τοπικών Αρχών καθώς και χιλιάδων πολιτών, γιορτάζοντας με κάθε επισημότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Μετά την καθιερωμένη ιερή δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης, ο δήμαρχος, σε πνεύμα εθνικής αφύπνισης, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, μιλώντας για τις θυσίες των προγόνων μας, κάλεσε όλους τους Έλληνες να μην επιτρέψουν οι θυσίες αυτές να πάνε χαμένες, τονίζοντας: «Σήμερα ο λαός μας περνά μία παρατεταμένη περίοδο παθών. Και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις χρεοκοπιών και εθνικών τραγωδιών κατορθώσαμε κι επιβιώσαμε ως Έθνος, κρατηθήκαμε όρθιοι, βασιζόμενοι στις ρίζες μας και στις παραδοσιακές αξίες μας. Από την αρχή της σύστασης του σύγχρονου ελληνικού κράτους ήταν κυρίως ηθικές οι δυνάμεις που οδήγησαν τους προγόνους μας από την οικονομική κατάρρευση στην εθνική αναγέννηση. Και σε αυτή την ιστορική συγκυρία, οφείλουμε, λοιπόν, πρώτα από όλα στα παιδιά μας, αλλά και στους εαυτούς μας, να αποκτήσουμε μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, επιστρέφοντας και πάλι στις ρίζες μας. Από εκεί θα αντλήσουμε δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του σήμερα, από ΄κει θα πάρουμε έμπνευση για να πετύχουμε τη νέα εθνική αναγέννηση».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο δήμαρχος απηύθυνε μήνυμα ενότητας σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στη νέα μορφή υποδούλωσης, σε έναν αγώνα για ανασύνταξη της πατρίδας μας, για διαφύλαξη και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, για στήριξη των πραγματικών συμφερόντων του ελληνισμού.

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ολοκληρώθηκε με την επετειακή μουσική συναυλία που παραχώρησε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet