Γ. Πατούλης: «Οδοιπορικό αγάπης» από τον ΙΣΑ
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: «Οδοιπορικό αγάπης» από τον ΙΣΑ

«Οδοιπορικό αγάπης» αποκάλεσε το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης κατά τη βράβευσή του από την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η ανθρωπιά δεν έχει γένος» που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή.

Η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» που ιδρύθηκε το 1983, σήμερα αριθμοί πάνω από 7.000 γυναίκες μέλη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο προσφοράς και ιατρικής διακονίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου του ΙΣΑ, από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η πρόεδρος της «Παναθηναϊκής» Μαρία Γιαννίρη βράβευσε τον κ. Γ. Πατούλη για τα δύο χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους και άπορους συνανθρώπους μας. Την ειδική τιμητική διάκριση απένειμε στον κ. Γ. Πατούλη η υφυπουργός Υγείας Ζεττα Μακρή.

«Στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους που βρέθηκαν εν μια νυκτί στον δρόμο, που έχασαν την υγεία τους και δεν έχουν πρόσβαση σε καμιά δομή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Με τους 300 εθελοντές γιατρούς μας και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς προσπαθούμε καθημερινά, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον διευθυντή της Κωστή Δήμτσα, με την ευλογία του αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, να είμαστε δίπλα σε εκείνους που μας χρειάζονται για να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο, να δώσουμε λύση, να θεραπεύσουμε τον κάθε ασθενή που περνά το κατώφλι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Μέσα σε δύο χρόνια η προσπάθειά μας γιγαντώθηκε και έγινε θεσμός στις καρδιές όλων. Ευχαριστούμε όσους είναι δίπλα μας και αγωνίζονται μαζί μας “τον καλόν αγώνα”. Θα συνεχίσουμε με λήθη στα εμπόδια του παρελθόντος και πίστη στις αξίες του μέλλοντος» τόνισε ο κ. Γ. Πατούλης

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε τις εθελόντριες τις Παναθηναϊκής Ρέα Μπίκου, Νίνα Γιαννικάκου και Μαίρη Συναρέλλη, για τη συνεχιζόμενη διετή παρουσία τους στον εθελοντισμό της γραμματειακής στήριξης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Κατά την εκδήλωση, βραβεύτηκε για το σπουδαίο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης που επιτελεί η Μαρί Κυριακού, μέσα από την τηλεοπτική της εκπομπή «Με Αγάπη», καθώς και ο ιδρυτής της Κιβωτού π. Αντώνιος Παπανικολάου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γκιουλέκας, καθώς και η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου Γιώτα Αντωνοπούλου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Έννυ Μαγιάση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet