Δήμος Αμαρουσίου: «Η αλήθεια για τους εργαζόμενους ΑμεΑ»
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: «Η αλήθεια για τους εργαζόμενους ΑμεΑ»

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης σχετικά με τους εργαζόμενους ΑμεΑ που απασχολούνταν στον Δήμο Αμαρουσίου (βλέπε δημοσίευμα Λαϊκή Συσπείρωση: Απολύσεις 25 εργαζομένων ΑμεΑ από την Αναπτυξιακή), ο Δήμος Αμαρουσίου αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης είχε διεκδικήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι αυτοί σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στις υπηρεσίες των δήμων που εργάζονταν.

Σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση, παρ΄ ότι είχε γίνει αποδεκτή η πρόταση, δεν προχώρησε προς ψήφιση στη Βουλή, λόγω της διάλυσης της Βουλής για τις επερχόμενες εκλογές και ο κ. Πατούλης θα επανέλθει με την ίδια πρόταση στην επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Η αλήθεια για τους εργαζόμενους του προγράμματος «3+1» στον Δήμο Αμαρουσίου

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης διεκδίκησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων ΑμεΑ, που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των Δήμων.

Η πρόταση του Γιώργου Πατούλη και της ΚΕΔΕ ήταν η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων να μεταφερθούν σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στις υπηρεσίες των οικείων Δήμων από τη στιγμή που τα ΝΠΙΔ απασχολούνταν είτε καταργούνται, είτε λύονται ή βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και είχε συμφωνηθεί να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου που θα ερχόταν στη Βουλή προς ψήφιση, αρχές Ιανουαρίου. Δυστυχώς, η παρούσα Βουλή διαλύθηκε λόγω της αδυναμίας του πολιτικού συστήματος να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου και έτσι η τροπολογία αυτή δεν ψηφίστηκε, με αποτέλεσμα να μην δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα αυτής της κατηγορίας εργαζομένων.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης θα διεκδικήσει από την επόμενη κυβέρνηση, όποτε αυτή προκύψει, να δώσει τη λύση που είχε ήδη συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση. Η θέση για μεταφορά των εργαζομένων σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στις υπηρεσίες των οικείων Δήμων παραμένει.

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να ολοκληρωθεί και να ψηφισθεί η νομοθετική ρύθμιση, ο Δήμος Αμαρουσίου θα σταθεί στο πλευρό των 29 εργαζόμενων αυτών και θα τους στηρίξει σε πιθανές νομικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet