ΔΑΣ: “Αυτό δεν είναι προεδρείο, είναι κατάντια”
Κοινωνία

ΔΑΣ: “Αυτό δεν είναι προεδρείο, είναι κατάντια”

Με σκληρές εκφράσεις επιτίθεται η δημοτική παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία” στα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου που επισκέφτηκαν πρόσφατα τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, κατηγορώντας τα ότι δεν ενημέρωσαν τα υπόλοιπα μέλη, ούτε πριν ούτε και μετά την εν λόγω συνάντηση. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΔΑΣ.

Αυτή δεν είναι λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου, αυτή είναι κατάντια. Έτσι μόνο μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τη λειτουργία του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου που έχει να συνεδριάσει εδώ και ενάμιση μήνα και ταυτόχρονα πηγαίνει σε συναντήσεις με τη διοίκηση του Δήμου χωρίς να ενημερώσει κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Με τι θέσεις πάνε; Ποιες αποφάσεις μεταφέρουν; Όταν έχουμε ως δεδομένο τον εμπαιγμό της διοίκησης και για τα δύο θέματα που συζητήθηκαν στη προχθεσινή συνάντηση.

Οι «ανεξάρτητοι» συνδικαλισταράδες, όπου όλως «τυχαίως» πατρονάρονται από τις δυνάμεις των νεόκοπων διαχειριστών του σημερινού σάπιου καπιταλιστικού συστήματος ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής (πρώην ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ) νομίζουν ότι το Σωματείο είναι τσιφλίκι τους. Χωρίς να ενημερώσουν κανένα άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου προχωράνε σε συναντήσεις με τη διοίκηση του Δήμου, ενώ ουδέποτε έβγαλαν ένα δελτίο Τύπου να μας ενημερώσουν, αλλά το σπουδαιότερο να ενημερώσουν τους συναδέλφους, για το τι κουβέντιασαν και το τι αποφάσισαν.

Και επειδή στο κοντινό παρελθόν έχουν ακολουθήσει και άλλες συναντήσεις, αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τη στάση του προεδρείου.

Ξεκαθαρίζουμε, είναι δικαίωμά τους να πηγαίνουν σε όποιες συναντήσεις θέλουν και να πραγματοποιούν όποιες συζητήσεις επιθυμούν, όμως από τη στιγμή που δεν πάνε ως πρόσωπα αλλά ως προεδρείο του Σωματείου είναι υποχρεωμένοι να δίνουν λόγο στους συναδέλφους, αλλά και στο υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο.

Καταλαβαίνουμε ότι η παρουσία των εκλεγμένων της ΔΑΣ τους χαλάει τη σούπα, αλλά τι να κάνουμε, ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του για τις πράξεις του και για τη συμπεριφορά του.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου.

Υ.Γ. Από το δελτίο του Δήμου προκύπτει ότι στη συνάντηση για τα μόνα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα 176 ευρώ και τα μέσα ατομικής προστασίας που έχουν να λάβουν οι εργαζόμενοι από το 2007, όσο για την αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων κουβέντα δεν ειπώθηκε. Αντί λοιπόν οι συνάδελφοι να διαφημίζουν τον εαυτό τους μέσω της ιστοσελίδας της διοίκησης του Δήμου, μήπως θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσουν σε Διοικητικό Συμβούλιο και σε άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων αλλά και την λήψη απόφασης ότι δεν θα συμμετέχει κανένας εργαζόμενος στην αξιολόγηση δομών και εργαζομένων;

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet