Διαμαρτύρονται οι “Αλληλέγγυοι Δρόμοι”
Κοινωνία

Διαμαρτύρονται οι “Αλληλέγγυοι Δρόμοι”

Οι “Αλληλέγγυοι δρόμοι” καλούν τους δημότες σε συγκέντωση αύριο, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ (έξω από το τένις) για να διαμαρτυρηθούν κατά των εξοντωτικών, όπως τα χαρακτηρίζουν, προστίμων που επιβλήθηκαν στους παραγωγούς της 4ης Αγοράς Χωρίς Μεσάζοντες, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μαρούσι.

Παράλληλα, εξέδωσαν μία σκληρή επιστολή, στην οποία κατηγορούν τη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, για τη στάση τους απέναντι στη συγκεκριμένη κίνηση αλληλεγγύης. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι “Αλληλέγγυοι Δρόμοι” ήρθαν κοντά σας με τις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες, παλεύοντας με ανιδιοτέλεια και εθελοντική δράση για το καλό όλης της κοινωνίας μας, που δοκιμάζεται σκληρά. Ως τώρα διοργανώσαμε 4 τέτοιες αγορές, φέρνοντας κοντά παραγωγούς και καταναλωτές και δίνοντας τη δυνατότητα να αγοράσουμε εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα στις χαμηλότερες τιμές που υπάρχουν.

Την Κυριακή 9 Φλεβάρη, στην 4η Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες που οργανώσαμε, μαζί με 15 παραγωγούς ελληνικών προϊόντων, ο Δήμος έστειλε κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, μαζί με την αστυνομία, για να ελέγξουν τους παραγωγούς. Όλοι οι παραγωγοί ΕΙΧΑΝ ΑΔΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ, όλοι οι παραγωγοί ΕΚΟΒΑΝ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Κι όλοι οι παραγωγοί έλαβαν ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.000 ΕΥΡΩ ο καθένας. Τα πρόστιμα κόπηκαν ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.

Για ποιο λόγο κυνηγά τις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες η κυβέρνηση; Εμείς λέμε: Για να εξυπηρετήσουν τα καρτέλ και τα συμφέροντα των μεσαζόντων και των σουπερμάρκετ. Για ποιο λόγο όμως, ο «αλληλέγγυος» Δήμαρχος χτυπά τις κινήσεις πολιτών που προσφέρουν εθελοντικά; Γιατί δεν έχουν «νομικό» πρόσωπο, λέει ο Δήμος. Καμιά δομή αλληλεγγύης στην Ελλάδα δεν έχει, κι όμως όλοι τις αγκαλιάζουν. Ο δικός μας Δήμος αποτελεί τη σκοτεινή εξαίρεση.

Φίλες και φίλοι,

Είμαστε όλοι θύματα της ίδιας πολιτικής που επέβαλαν οικονομικά ισχυροί τυχοδιώκτες και ακολουθούν πιστά οι ψεύτες και υποκριτές κυβερνώντες μας. Αλληλεγγύη δεν είναι οι παροχές ψίχουλων του ενός φωτισμένου (από τις κάμερες) ανδρός. Αλληλεγγύη είναι συλλογικά, ο ένας με τον άλλο, να στεκόμαστε στα πόδια μας και να αγωνιζόμαστε για το παρόν και το μέλλον μας. Αναπτύσσουμε την αλληλεγγύη ανάμεσα στους πολίτες που υποφέρουν, σε όλους τους εργαζόμενους. Και θα δε θα σταματήσουμε, μέχρι η αλληλεγγύη ν’ αγγίξει κάθε πόρτα.

Ο δήμαρχος για άλλη μια φορά στάθηκε υποκριτικά, όταν πριν μερικές μέρες διαφήμιζε στον ΑΝΤ1, στη βραδινή ακριβή ζώνη, το σποτ «Δήμος Αμαρουσίου, ο Δήμος της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».

ΔΕΝ μπορεί να λέει για αλληλεγγύη και ανθρωπιά αυτός ο δήμαρχος, όταν:

  • Βασίζεται σε ένα πλούσιο γραφείο δημοσίων σχέσεων που δουλεύει για την προβολή του.
  • Οι εργολάβοι του φτιάχνουν αψίδες μπροστά στα κλειστά μαγαζιά της Μητροπόλεως.
  • Ετοιμάζει πρόστιμα για τη στάθμευση και αυξάνει τα δημοτικά τέλη στα νοικοκυριά, ενώ κάνει χαριστικές ρυθμίσεις για το Golden Hall και το Mall.
  • Απαγορεύει σε κινήσεις πολιτών όπως είναι οι “Αλληλέγγυοι Δρόμοι” να κάνουν Αγορές αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες, αρνείται συστηματικά να παραχωρήσει χώρο του Δήμου για τις εκδηλώσεις τους, στέλνει εξώδικα, αστυνομίες και παραπληροφορεί τον κόσμο.

Γιατί ο δήμαρχος δεν δίνει άδεια χρήσης δημοτικών χώρων και συναινεί στο κυνήγι έντιμων βιοπαλαιστών παραγωγών; Επιτέλους, δεν είναι δικά του ούτε οι αγορές, ούτε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ούτε τα συσσίτια. Δεν είναι δικές του ούτε οι πλατείες, ούτε οι δρόμοι, ούτε τα λασπωμένα δρομάκια, σαν κι αυτό που μας κατηγορεί ότι «καταπατήσαμε» χωρίς άδεια, εμείς, οι δημότες της πόλης. Δεν πληρώνει απ’ την τσέπη του, αλλά απ’ τη δική μας.

ΝΤΡΟΠΗ!

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ των προστίμων που κόπηκαν προς τους παραγωγούς της 4ης Αγοράς Χωρίς Μεσάζοντες. Πρόστιμα που επιβλήθηκαν για να τρομοκρατήσουν τόσο τους παραγωγούς, όσο και τους πολίτες που ήρθαν να πάρουν τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει, αλλά και όλους όσους παλεύουν για τις δομές αλληλεγγύης.

ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ!
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ
«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!»

“Αλληλέγγυοι Δρόμοι”

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet