ΕΝΟΤΗΤΑ: «Μαρούσι ανοχύρωτη πόλη»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

ΕΝΟΤΗΤΑ: «Μαρούσι ανοχύρωτη πόλη»

Στο ζήτημα των περιοχών του Αμαρουσίου που πλημμυρίζουν κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων αναφέρεται η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και μέλος της παράταξης, Πέτρος Κούκουζας, επισκέφθηκε, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, την περιοχή της Νέας Φιλοθέης προκειμένου να συνομιλήσει με κατοίκους των οποίων τα σπίτια είχαν πλημμυρίσει την προηγούμενη μέρα. Ο ίδιος επισκέφθηκε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου προκειμένου να διαπιστώσει γιατί δεν είχαν καθαριστεί τα φρεάτια της περιοχής, όπου έλαβε την απάντηση  ότι η εργολαβία για τον καθαρισμό των φρεατίων βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά «μας πρόλαβαν οι βροχές» όπως μας ενημερώνει η ακόλουθη ανακοίνωση.

Στην περιοχή της Νέας Φιλοθέης Αμαρουσίου βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, Πέτρος Κούκουζας, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για να επισκεφτεί κατοίκους των οποίων τα σπίτια είχαν πλημμυρίσει από τη νεροποντή της προηγούμενης ημέρας. Η διαπίστωσή του ήταν πως τα φρεάτια της γύρω περιοχής, στις οδούς Φλέμιγκ και Χασιώτη, ήταν βουλωμένα.

Αμέσως ο κ. Π. Κούκουζας επισκέφτηκε την Τεχνική Υπηρεσία και συζήτησε με τον διευθυντή και την αρμόδια υπάλληλο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αρμόδιας υπηρεσίας, αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία για τον καθαρισμό των φρεατίων. Είναι προφανής η καθυστέρηση στην υλοποίηση της εργολαβίας: «μας πρόλαβαν οι βροχές» δικαιολογήθηκαν, για να λάβουν την απάντηση: «το φθινόπωρο στην ώρα του ήρθε».

Με προσωπική παρέμβαση και επιμονή του κ. Π. Κούκουζα δόθηκε προτεραιότητα στον καθαρισμό των φρεατίων της οδού Φλέμιγκ. Η μη έγκαιρη συλλογή των σκουπιδιών από τους κάδους απορριμμάτων επιτείνει το πρόβλημα καθώς με την καταιγίδα τα σκουπίδια φράσουν τα φρεάτια. Σημαντικότερα προβλήματα έχουν διαπιστωθεί στην Λ. Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και στο γεφυράκι στην οδό Πεντέλης.

Με την υπενθύμιση ότι η παράταξή μας θα βρίσκεται όπου την καλούν και την έχουν ανάγκη οι Μαρουσιώτες, παραθέτουμε φωτογραφίες που απεικονίζουν την άθλια κατάσταση των φρεατίων της περιοχής καθώς και φωτογραφίες από την πλημμυρισμένη Λ. Αμαρουσίου – Χαλανδρίου.

Τμήμα της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο Μαρούσι, που έχει πλημμυρίσει

Βουλωμένα φρεάτια στο Μαρούσι

Σχετικά με το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης προχώρησε σε δήλωση στην οποία χαρακτηρίζει το Μαρούσι ως «ανοχύρωτη πόλη» και κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη για καθυστερήσεις στις μελέτες των έργων και για ανάλωση των χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια Αττικής σε «έργα βιτρίνας». 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ

Αρκεί μία απλή νεροποντή στην πόλη μας για να μετατραπούν κεντρικοί δρόμοι και γειτονιές σε ποτάμια, να κινδυνέψουν περιουσίες, να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, να κινδυνέψουν ζωές.

Προβλήματα χρονίζοντα, που ύστερα από 8 περίπου χρόνια διοίκησης Πατούλη δεν λύθηκαν.

Οι μελέτες για την απορροή των ομβρίων ολοκληρώθηκαν μόλις εφέτος και υπάρχουν και εκκρεμότητες.

Η οριστική τακτοποίηση του ρέματος Σαπφούς δεν έχει ολοκληρωθεί.

Οι προτάσεις των συλλογικών φορέων της πόλης, των εργαζομένων του Δήμου και των πολιτών έχουν διατυπωθεί έγκαιρα εδώ και χρόνια και δεν υλοποιούνται.

Η χρηματοδότηση των έργων από την Περιφέρεια αναλώθηκε με ευθύνη της διοίκησης Πατούλη σε έργα βιτρίνας (ανάπλαση κέντρου) αντί στα απαραίτητα έργα υποδομής.

Δικαιολογίες θα ακουστούν πολλές.

Η πραγματικότητα όμως παραμένει σκληρή και διαψεύδει τη λαμπερή εικόνα που θέλουν να εκπέμψουν τα επικοινωνιακά επιτελεία της διοίκησης Πατούλη.

Απαιτείται άμεση ολοκλήρωση των μελετών και διεκδίκηση χρηματοδότησης για έργα υποδομής και όχι έργων βιτρίνας.

Ενίσχυση των συνεργείων του Δήμου και του εξοπλισμού τους αντί της σημερινής προσπάθειας που γίνεται για ιδιωτικοποίησή τους.

Προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία αντί για απολύσεις και «αξιολογήσεις».

Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών στην Αυτοδιοίκηση.

Διαφορετικά στην επόμενη νεροποντή θα λέμε τα ίδια πράγματα ενώ στο μεταξύ περιουσίες θα καταστρέφονται, το κύρος της Αυτοδιοίκησης θα υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο και η αξιοπρέπεια των πολιτών θα καταρρακώνεται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet