Ενότητα: «Έκοψε» τα έργα για το Μαρούσι η Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Ενότητα: «Έκοψε» τα έργα για το Μαρούσι η Περιφέρεια Αττικής

Συγκαλείται την Τετάρτη 29-7-2020 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη συνεδρίαση αυτή θα συζητηθεί και η Αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας (Πρόγραμμα  Εκτελεστέων Έργων).

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Μαγιάκη, «σε αντίθεση με τις υποσχέσεις του περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη προς τη νέα δημοτική αρχή Αμαρουσίου, τον Σεπτέμβριο του 2019, το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει τα έργα που τα τελευταία χρόνια διεκδικεί ο Δήμος ακόμα και επί της δικής του δημαρχίας».

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει η παράταξη, στο πρόγραμμα του 2020 αναφέρονται μόνο ως επικεφαλίδες με το συμβολικό ποσό των 5.000 ευρώ τα έργα των ομβρίων για:

  • Περιοχή Κέντρου
  • Αγ. Νικολάου
  • Αγ. Φιλοθέης
  • Περιοχής Αναβρύτων.

Για τα έργα διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς διατίθενται μόνο 50.000 ευρώ σε προϋπολογισμό 9,8 εκατ. ευρώ.

Για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ.580, διατίθενται μόνο 1.000 ευρώ σε προϋπολογισμό 2,6 εκατ. ευρώ.

Για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλα διατίθενται μόνο 200.000 σε προϋπολογισμό 4,8 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τα κονδύλια για ανακατασκευές πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις οδών και το αντιπλημμυρικό της Κοκκινιάς δεν περιλαμβάνεται ούτε ένα ευρώ.

Και η παράταξη σημειώνει σχετικά με τα παραπάνω:

»Το πρώτο που διαπιστώνουμε είναι η αναξιοπιστία του κ. Πατούλη, τόσο προς τη νέα δημοτική αρχή, όσο και προς τον Μαρουσιώτικο λαό, που εισέπραξε πολλές υποσχέσεις κατά την προεκλογική καμπάνια του κ. Πατούλη τον Μάιο του 2019.

»Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και γενικότερα οι Δήμοι εξαρτώνται από την καλή «θέληση» του εκάστοτε περιφερειάρχη για να χρηματοδοτηθούν, «θέληση» που διαμορφώνεται μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, πελατειακές σχέσεις και παζάρια.

»Το τρίτο είναι η στέρηση από τους Δήμους δικών τους πόρων, λόγω της μνημονιακής λιτότητας, για να εκτελέσουν τα έργα που οι ίδιοι θεωρούν ως προτεραιότητες.

»Τέλος δε σε ότι αφορά τον κ. Αμπατζόγλου θα του προτείναμε να πληρώσει τον κ. Πατούλη με το ίδιο νόμισμα. Να ανασύρει από τα συρτάρια του γραφείου Τύπου του Δήμου τα δελτία που γράφονταν κατά της  προηγούμενης διοίκησης Δούρου της Περιφέρειας Αττικής, όταν, με την ίδια πελατειακή αντίληψη, δεν χρηματοδοτούσε τα ώριμα έργα του Δήμου Αμαρουσίου, ακριβώς όπως κάνει και ο κ. Πατούλης σήμερα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet