«Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι»: Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Μανώλη Γλέζο
Κοινωνία

«Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι»: Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Μανώλη Γλέζο

Ανακοίνωση για την απώλεια του εμβληματικού αγωνιστή της εθνικής αντίστασης Μανώλη Γλέζο εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», στην οποία και αναφέρει τα εξής:

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος πατριώτης, αγωνιστής της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης Μανώλης Γλέζος. Αγωνιστές σαν αυτόν εγγράφονται στην ιστορική συνείδηση των λαών και σηματοδοτούν ότι η αταλάντευτη πίστη σε αξίες και ιδανικά, ο ανυποχώρητος αγώνας, η τόλμη, η αυτοθυσία, η συνέπεια, η ανιδιοτέλεια, η υπομονή και η καρτερικότητα αποτελούν πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, συστατικά μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ισότητας και αλληλεγγύης.

Θα θυμόμαστε  για πάντα και τον αυτοδιοικητικό Μανώλη Γλέζο, πρόεδρο της κοινότητας της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Απείραθου της Νάξου, που το 2014 μας τίμησε και έκανε στο Μαρούσι μια από τις πιο συναισθηματικές ομιλίες του για το χρέος του απέναντι στον αδελφό του Νίκο, που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς το ’44 στην Καισαριανή, στους σκοτωμένους συντρόφους και συναγωνιστές του την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης.  

Θα τον θυμόμαστε  για τους αγώνες που έδωσε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, μέσα και έξω από την πατρίδα μας, για να δοθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις και  να επιστραφεί το κατοχικό δάνειο.

Θα μείνει για πάντα στην ψυχή και στην καρδιά μας και θα μας εμπνέει με τις ιδέες του και το προσωπικό παράδειγμα της ζωής του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet